Rungsted - White Hawks 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Skrevet af Nynne Kristensen

Høgene er i aftenens kamp taget hele vejen til Bitcoin Arena med håbet om tre point. Det sker, efter en svær opstart efter landsholdspausen, og generelt en kurve, hvor høgene har set lidt svagere ud end normalt på udebane.
Fokus har ligeledes været på Bumagins comeback, og om han har kunne tilføje noget ny energi til holdet. Samt om Jaris tropper kan holde fast i deres senest stime, i deres opgør mod Rungsted Seier Capitals.

En første periode med flere gode chancer og spil i begge ender. Starten var dog lidt rodet, men der opstod dog flere gode momenter. Frederikshavn White Hawks Lucas Andersen havde blandt andet en stor chance, hvor han har frit mål, og forsøger at skyde mod det korte hjørne. 10 min inde i perioden kom høgene i powerplay, efter en udvisning til Rungsteds Mathias Persson for en slashing. Denne periode formåede Frederikshavn dog ikke at udnytte, og hjemmeholdet kunne ånde lettet op.

Med 5 min tilbage af perioden måtte Jesper Jensen se sig snydt af Rosentahl, og i samme ombæring trak han en udvisning for hooking, hvilket bragte hjemmeholdet i powerplay. Modsat udeholdet, formåede de at udnytte overtallet, og blot et min senere scorede hjemmeholdet til 1-0 ved Henrik Hetta. Seldrup reddede dog pucken i første omgang, men desværre fik hjemmeholdet skubbet pucken ind over stregen.

Christoffer Frederiksen havde nok kampens hidtil største chance med et min tilbage, hvor han er alene mod hjemmeholdets mål, men Rungsted-keeperen gjorde det svært, og forhindrede dermed en udligning.

Selvom Frederikshavn ikke formåede at score, kunne Jari dog nyde at se en velspillende Eemeli Räsänen, som havde flere gode afslutninger mod mål, og stod godt i defensiven.

En anden periode startede i højt tempo, og masser af nærkampe. Det var generelt en periode præget af hårdt fysisk spil. Hjemmeholdets Pison måtte efter nærkamp med udeholdets Pavel forlade isen, og søge i omklædningsrummet.

Frederikshavn White Hawks havde ellers alle muligheder, da Joachim Holten-Møller måtte en tur i straffeboksen for en hooking. Udeholdet formåede dog ikke at udnytte deres chancer, og samtidig var hjemmeholdets keeper bare storspillerende, og stod flere gange på hovedet inde i målet.

Efter små 35 min spil måtte begge mandskaber sende en spiller i straffeboksen – hhv. Galoha for en interference på Rungsteds keeper, og efterfølgende lavede hjemmeholdets Tim Daily en cross-checking.
På trods af flere store chancer, måtte Frederikshavn White Hawks for femte periode i træk forlade isen uden scoringer, hvilket hverken kan være tilfredsstillende for både Jari og spillerne. Rungsted Seier Capitals strøg også lige lidt mere salt i såret hos høgene, da de med blot to min tilbage af anden periode scorede til stillingen 2 – 0.

Igen så vi to hold komme ud med et godt tempo og masse af infights. Allerede i 3. periodes start fik den tilbagevendte Alex Bumagin nok kampens hidtil største chance, hvor han blev spillet fri foran mål, men heller ikke her gik det høgenes vej.

Kort tid efter kom udeholdet igen i undertal, da Thomas Søndergaard fik en udvisning. Allerede et halvt minut efter måtte der endnu en spiller i straffeboksen, og igen var det udeholdet der yderligere blev reduceret. Aleksi Halme kom ud at sidde for en high sticking.

Herefter stod der Rungsted Seier Capital på det hele, og udeholdet var presset helt i bund. Der blev kæmpet i hele boxplayet, og hjemmeholdet blev holdt fra scoring. Lyspunktet for Frederikshavn White Hawks, Eemeli Räsänen, gav sig også alt i defensiven, da hjemmeholdet var i powerplay. Det resulterede desværre i, at han måtte gå i omklædningsrummet efter at være blevet ramt af pucken.

Høgene fik lidt tro på tingene, da Aleksi Halme udnyttede et powerplay-spil, og reducerede til 2-1. Der skulle dog ikke gå mere end to minutter, før hjemmeholdets Daniel Madsen skød til genmæle og bragte Rungsted Seier Capitals på 3-1.

En tydeligt frustreret Mathias Seldrup skøjter med 4 min tilbage ud i udskiftningsboksen, da hjemmeholdets seneste målscorer havde en ventende udvisning på en interference. Vi kunne desværre ikke udnytte overtallet, og det gik bare ikke udeholdets vej, der igen ikke formåede at score på deres chancer, og sidst i 3. periode scorede Marcus Olsson i tomt mål til slutstillingen 4-1.

Frederikshavn White Hawks må desværre rejse nord på med endnu et nederlag i bagagen. Skarpheden skal ganske enkelt være bedre for at vinde kampe, og nu bliver det spændende om høgene formår at rejse til returopgøret som finder sted allerede torsdag den 2/12-21 i Nordjyske Bank Arena