Endelig, endelig. Årets Metal Liga gik i gang for et antal dage siden, men for Frederikshavn White Hawks har premieren ladet vente på sig. Nu finder den sted. White Hawks spiller onsdag aften sin første kamp i dette års kampagne, når man ude møder Herlev Eagles.

Det helt store spørgsmål man stiller sig er naturligvis: Hvor står høgene? Svaret er ikke umiddelbart logisk, og man kan kun drage halvkvalte konklusioner ud af træningskampene. To lokalopgør mod Aalborg Pirates gav to sejre, og det så ret solidt ud. Og så skulle White Hawks jo have været i Norge for at deltage i en firenationsturnering. Det satte corona-situationen en stopper for. I stedet arrangerede man en ekstra træningskamp mod Herning Blue Fox, som skulle have deltaget i samme turnering. Høgene mødte herefter Blue Fox i en hjemme- og en udekamp. Begge blev tabt 4-1, og herningenserne var klart bedst i de kampe. Men høgene manglede vigtige spillere på flere pladser i begge kampe, og resultaterne giver derfor ikke et fyldestgørende svar på styrkeforholdet mellem de to.

Der er igen mange nye hos White Hawks, og umiddelbart ser den frederikshavnske defensiv noget stærkere ud i år. Det har også været nødvendigt at opgradere på den front, vil nogen sikkert mene, men spillere som Jeppe Vinther, der endelig er vendt hjem fra Esbjerg, Eemeli Räsänen, Niklas Pavel, Elias Ulander, Mads Larsen, Christian Mieritz, Mads Falborg Iversen og Rasmus Søndergaard borger for fin kvalitet i de bagerste rækker. Og så er Tadeas Galansky vendt tilbage fra en smuttur til Odense. Galansky deler keeperpladsen med Mathias Seldrup. På forhånd ligner det en konstellation, ingen andre klubber kan matche.

I front har det længe været et issue, at Mark McNeill - det nye canadiske islæt hos frederikshavnerne - ikke har kunnet få sin arbejdstilladelse. Af den grund har han ikke spillet en eneste træningskamp, og det har han selv været irriteret over. Den irritation kan han pakke væk, for tilladelsen er tikket ind tirsdag formiddag, og McNeill spiller mod Herlev. Det samme gør en formstærk Jesper Jensen, der lige har været med til at sikre landsholdet sin første OL-kvalifikation. Tillykke til Jensen med den bedrift.   

Onsdagens modstander – Herlev Eagles – har allerede været i ilden en enkelt gang, og det bør få alarmklokkerne til at kime. Eagles leverede nemlig en god indsats mod Rungsted Seier Capitals danske mestre, og kun en dum udvisning på et kritisk tidspunkt forhindrede, at Herlev vandt det opgør. Nu endte det i stedet med en Seier Capital-gevinst i overtiden. Men Herlev har igen fået hentet et par gode imports – det er de altså ret gode til – og denne gang er der et par svenskere og en hårdtskydende canadier at forholde sig til. Så er advarslen givet videre.

Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks spilles onsdag klokken 19.00. Du får fyldigt referat her på sitet kort efter sidste fløjt.


Solid White Hawks sejr i Metal Liga premieren White Hawks Kampprogram - direkte i din kalender!