Trods en chokstart af hjemmeholdet, leverede høgene en yderst solid indsats, og erobrede tre særdeles fortjente point i aftenens udekamp.

Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks 1-5 (1-2,0-1,0-2)

Herlig åbning på Metal Ligaen for White Hawks vedkommende, da de her til aften hev en sikker sejr i land på hele 5-1. Altid svært at spille i Herlev, men i aften var der ingen tvivl om hvem der var bedst.

Det var dog ikke nogen drømmestart på premierekampen i Metal Ligaen, da Herlev allerede efter 34 sekunder bragte sig i spidsen af opgøret. De gul/sortklædtes kaptajn, Alexander Lindquist-Hansen, blev spillet fri på blå linje, og han sendte pucken ind bag Galansky efter et frækt træk.

Det slog på ingen måde høgene ud, og der blev faktisk lagt et rigtig godt pres mod Herlev defensiven, med et par ganske fornuftige afslutninger. Mark McNeill gjorde sig aldeles positivt bemærket, og alt i alt var det en godkendt periode som vendelboerne fik leveret i premierekampen, trods den ærgerlige start. Der blev dog også fortjent udlignet, da Radim Piroutek tæt under mål fandt Nikolaj Krag, og han svigtede ikke, og sendte pucken ind bag Lukas Horák i hjemmeholdets bur.

Der var efterfølgende chancer til Oliver Anker, Mark McNeill og Mads Iversen, og det var en fornøjelse at se holdet levere en god periode. Christopher Frederiksen gjorde med godt tre minutter igen af perioden det til 2-1 da han sendte et fremragende skud ind bag en chanceløs tjekke i Herlev buret. Nu kunne man for alvor høre de 15-20 White Hawks Support Copenhagen fans, der sang ”Super FIK”. Herligt med opbakning når man er så langt hjemmefra, og fansene kunne glæde sig over en fortjent 2-1 føring efter 20 minutter.

Den midterste periode blev ikke særlig rytmisk, og det skyldes et hav af udvisninger der pludselig blev delt ud. Ikke alverden med chancer i de powerplay begge hold fik sat op, og det tætteste Herlev var på en scoring, var da Magnus Molge ramte stolpen, inden alle udvisningerne begyndte at ramle.

Høgene var dog stadig i god kontrol, om end Herlev kom mere frem på isen end i første periode. Men det var giftigt når der var kontra. En af dem satte Piroutek ind, da han i undertal erobrede pucken på egen blå linje, og så gik det ellers i hastige skøjtetag ned mod Herlev keeperen, der blev udplaceret. 3-1 til White Hawks, hvilket også var stillingen efter 40 minutter.

Det var meget solidt det White Hawks leverede i aftenens premierekamp, og især defensiven var skarp i tanke og handling. Lucas Andersen kunne knap halvvejs i tredje periode bringe høgene foran 4-1, da han tæt under mål stod klar til at hjælpe skiven det sidste stykke over stregen.

Det blev også 5-1 inden slutsignalet, da Christoffer Åkesson kunne score i tomt Herlev-bur. Bemærk i øvrigt at Galansky fik en assist på den scoring. Det blev også aftenens sidste scoring i Ørneborgen, og White Hawks sætter sæsonens første tre point ind på kontoen.

Dejligt at åbne Metal Ligaen med tre sikre point, og der var mange der gjorde sig positivt bemærket i aftenens kamp. Især Radim Piroutek og Jesper Jensen var i øjnefaldende, og så var defensiven virkelig stærk, med Pavel og Räsänen i spidsen.

Allerede fredag skal White Hawks på isen igen, og det er ikke til et hvilket som helst opgør. Lokalopgør i Aalborg, hvor Gigantium gør klar til stor fest, med bamse-kast og fadøl. Optakten til den kamp står vores gode skribent Jesper Larsen for, og det kan du læse mere om i morgen.