Frederikshavn White Hawks indledte årets Metal Liga på den allerbedste måde. Herlev Eagles måtte onsdag aften på egen bane strække våben, og høgene vandt en sikker 5-1 sejr. Det så på alle måder solidt og lovende ud, og selv om fire spillere fra hjemmeholdet var ramt af corona og derfor ikke var med, så illustrerede opgøret, at White Hawks har mange gode strenge at spille på. Fem forskellige spillere fra danskerstammen stod for målene, og i den anden ende så man et forsvar, der konsekvent og kontant tog sig af de forsøg, som Eagles kom med.

Og når så Metal Ligaen endelig er i gang, så er den for alvor i gang, hvis du forstår, hvad jeg mener. White Hawks har fået et noget tough indledningsprogram. Man har tre udekampe i stræk, og fredag aften befinder man sig på én af de sværeste af slagsen. Men det er samtidig den, hvor de fleste blå/hvidklædte frederikshavnere allerhelst vil vinde, og så ved alle hockeykendere naturligvis, hvad det drejer sig om. Aalborg Pirates byder indenfor i Gigantium til sæsonens første duel mellem de to evige rivaler, og meget tyder på, at det bliver en fuldpakket arena, der tager imod de to hold. Der venter uden tvivl et drama.

I Herlev var der endelig debut til canadieren Mark McNeill, og han viste i glimt, at han har kvaliteter. McNeill fik ikke scoret, men han kom frem til fine chancer, og fik skudt flittigt. Han startede i tredjekæden, og når han får flere træningspas med sine holdkammerater, så skal det nok blive godt. Og så noterede man sig i øvrigt, at det var the usual suspects, der stod for målene i premieren. Nikolaj Krag, Christopher Frederiksen, Radim Piroutek, Lukas Andersen og Christoffer Åkesson fik hver scoret en pind, og det er godt at se dem komme i gang med det samme.

Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks mødtes i to preseason-opgør inden Metal Ligaen gik i gang. Det var nok en smule overraskende for de fleste, at White Hawks kunne vinde begge kampe, og man skal naturligvis ikke lægge for meget i træningskampe. Det er trods alt noget andet at spille om point, men ikke desto mindre har høgene i frisk erindring, at de kan vinde over Aalborg både ude og hjemme. Fredag aften må det meget gerne blive til en trippel. Det ville være en ønskestart på Metal Ligaen for Jari Pasanens tropper, hvis de starter med storsejr over Herlev og gevinst mod ærkefjenden fra limfjordsområdet. Det ved vi meget mere om i morgen. Husk, du får fyldigt referat her på sitet umiddelbart efter sidste puckdrop.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks spilles klokken 20.15. Har du abonnement til TV2 Play kan du se hele forestillingen direkte.


Tidsfristen er forlænget! Til aktionærer i Elite Nord Frederikshavn A/S