Det skal snart være for Frederikshavn White Hawks. Der skal point på kontoen, hvis man vil undgå et forbudt-for-børn-opgør mod Rødovre i sidste spillerunde.

I referatet fra opgøret mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn beskrev Michael Kristensen det mere end rammende: operationen lykkedes, men patienten døde. White Hawks leverede en god præstation mod det, som mange forventede ville blive en overmagt. Virkeligheden var fredag aften en anden, og det nordjyske lokalopgør var mere lige, end man måske havde forestillet sig. Til gengæld var det også det mest tamme og sløve af sæsonens møder mellem de to rivaler, men det er en helt anden historie.

Det mest positive fredag aften – set med frederikshavnerøjne – var, at det heller ikke lykkedes Rødovre Mighty Bulls at hente point i deres udebaneopgør mod Odense Bulldogs. Rødovre blev sablet over med hele 9-1, og derfor er der status quo mellem de to hold, der kæmper om den sidste slutspilsplads.

Søndag eftermiddag spiller høgene denne sæsons næstsidste hjemmekamp i grundspillet. Det kan naturligvis ende med at blive den næstsidste i hele denne sæson, men den slags tanker tør man næsten ikke tænke til ende. Modstanderen er Herning Blue Fox, og der er altså mulighed for at få revanche for det trælse nederlag, som høgene led i Herning i tirsdags. Her var man meget tæt på at hente uventede point og førte 3-2 inden tredje periode, inden Herning skruede op for tempoet og scoringsfrekvensen.

Man kan snakke herfra og til dommedag, men på bundlinjen står, at White Hawks har brug for point. Det kræver en god indsats og hjælp fra lægterne. Længere er den ikke.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox spilles søndag klokken 15.00.


NY NEDTUR: Taber søndagens kamp mod Herning Operationen lykkedes men patienten døde