Heller ikke i eftermiddag lykkedes det at hente point, og derfor går White Hawks nu ind i en skæbneuge med tre kampe på ni dage, som skal afgøre om de eller Rødovre skal med i slutspillet

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 2-5 (1-2,0-3,1-0)

Herning leverede det der skulle til, da de her til eftermiddag fortjent vandt over bundholdet Frederikshavn White Hawks. I anden periode blev der en del dramatik, og dommerkendelserne var hjemmeholdet ikke tilfredse med. Men de gæstende midtjyder var bedst set over hele opgøret, og der kunne intet indvendes mod de tre point, selvom høgene ikke lagde sig ned til sidst.

Ganske jævnbyrdig indledning i dagens eneste opgør i Metal Ligaen, hvor begge hold havde masser at spille for i hver sin ende af tabellen.  Hjemmeholdet kom målmæssigt bedst i gang, da 200 kamps jubilaren Sebastian Brinkman slog til for vendelboerne efter fem minutter. Han stod pludselig fri foran Carruth, og uden betænkningstid sendte han skiven ind i netmaskerne.

Ikke længe efter den scoring fik hjemmeholdet også chancen i powerplay, da Jacob Jessen brugte ulovlige midler. Men høgene forvaltede slet ikke de to minutter særlig godt, og i stedet slog Herning kontra, da Bau og Poulsen slog til for midtjyderne. Sidstnævnte sendte pucken ind bag Frydkjær, og så var der udlignet i Nordjyske Bank Arena.

Herning bed sig efter scoringen mere ind i opgøret. Godt hjulpet af et pænt antal supportere, der fyldte godt op i udebaneafsnittet. De fik mere at juble over da Jakob Stridsberg måtte i straffeboksen for hjemmeholdet. Her er Herning giftige, og Lukas Bang var klar tæt under mål, hvor han sikkert vandt nærkampen, og sendte skiven ind over målstregen.

White Hawks med flere dumme pucktab i egen zone, noget der har været deres store problem i sæsonen. Det er der slet ikke råd til nu, hvor man ligger med en vis legemsdel i bunden af ligaen. Det spidser til for vendelboerne, der ikke har misset slutspillet siden 1996.

Anden periode blev en dramatisk en af slagsen, hvor der var hele ni udvisninger. Dommerne havde nok at se til, og burde nok have skredet ind noget før, for at få dæmpet gemytterne. De var i hvert fald ikke i kridthuset, og især hjemmeholdet følte sig noget forfulgt af René Jensen og Steffen Ørvad Frydkjær.

Det hele startede da Herning var i powerplay. Hjemmeholdet havde egentlig godt styr på det, og pucken røg op til Carruth i Herning målet. Han fik pucken under kontrol i gribehandsken, og alle ventede på der ville blive fløjtet for blokering. Det skete ikke, og så drog Herning på kontra. Det gjorde de så godt, at Brett Thompson kunne gøre det til 3-1 for midtjyderne.

De var rasende, altså hjemmeholdet, og da Mathias From kort efter havde en hård batalje med Todd Winder, stak det helt af. Hjemmeholdets fans ville have From i bad for den hårdhændede behandling af høgenes canadier, men dommerne nøjedes med to minutter.

Frustrationerne lyste ud af hjemmeholdet, hvilket nok mest skal ses i lyset af den desperate brug for point. Det blev ikke i dag de point kom til Danmarks nordligste ishockeyklub, for to gange Jacob Böll gjorde det til både 4-1 og 5-1 for gæsterne.

Første gang tæt under mål, hvor han blev spillet flot fri af Magnus Carlsen, og anden gang da han tog chancen fra distancen. Mellem venner og fjender gik den ind bag en sagesløs Frydkjær i hjemmeholdets mål, og så var den kamp afgjort.

Resten af perioden vil blive huske for et udvisningshelvede, hvor der var flere bataljer spillerne i mellem. Det var ikke kønt, og de herrer i sort havde rigeligt at se til, hvor der var godt fyldt op i begge udvisningsbokse.

Da de blev tømte igen til tredje periode, kom der mere struktureret spil i begge ender, og med 13 minutter igen kunne White Hawks reducere til 2-5. Robin Johansson sendte pucken mellem benene på Hernings canadiske ankermand.

Kort efter den scoring burde Mathias From have bragt gæsterne yderligere foran. Men en stor redning af Kevin Frydkjær i hjemmeholdets bur forhindrede det.

Med 10 minutter igen fik White Hawks chancen i powerplay, og det så helt fornuftigt ud, med flere muligheder til følge. Det lykkedes dog ikke at skabe ny spænding, men de gav aldrig op, hvilket man tidligere har set dem, når de har været håbløst bagud.

GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Herning Næstsidste hjemmekamp i grundspillet: White Hawks møder Herning og jagter igen point.