Efter et trælst nederlag i Odense skulle White Hawks revanchere sig og bringe sig pointmæssigt på tabellen. Rødovre kom med to flotte sejre i hockeytasken, og der ventede Patrick Wener og co. en svær første hjemmekamp. Dårlige afslutninger og til tider svagt forsvarsspil kostede angiveligt sæsonens andet nederlag til White Hawks.

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Olaf Ellers mandskab har åbnet 23/24 sæsonen med at besejre vicemestrene fra Herning Blue Fox og ærkerivalerne Rungsted Seier Capital i omvendt rækkefølge, og så endda med samme cifre 6-5. Et selvtillidstanket Rødovrehold indfandt sig fredag aften i Nordjyske Bank Arena, omend forsinket grundet nogle trafikale udfordringer. White Hawks higede efter første sejr hjem i sæsonen. Inden kampen blev sat i gang blev der på respektfuld vis afholdt et minuts stilhed til ære for Tobias Kisum og Mike Hammond, der begge på tragisk vis afgik ved døden i indeværende år.

Frederikshavn White Hawks startede kampen bedst og fik hurtigt greb om kampen. Det kastede et par løse scoringsmuligheder af sig, men den helt store åbne chance lod vente på sig. Den kom til gengæld da Todd Winder fandt en helt fri Christopher Frederiksen men White Hawks kaptajnen fik ikke pucken under kontrol, der dog også hoppede lidt over isen. Lidt efter var rollerne så byttet om. Her var det Christopher Frederiksens tur til at finde en helt umarkeret Todd Winder, der missede en stor chance for at bringe høgene foran.

I tiden 12.30 faldt kampens første udvisning, og den gik til finske Rasmus Lahnaviik. White Hawks i undertal, men et stærkt boxspil holdte Rødovre fra at udnytte deres overtal. Ca. halvvejs i perioden fik
Sebastian Brinkmann en stor chance, men en svag baghånd fra ham af, fandt ikke vej til netmaskerne. Men lækkert opspil frem til afslutningen. Det var en periode præget af mange personlige fejl, pucktab og fejlpasninger i neutral zone fra begge hold af. Men under fem minutter igen, fandt Christopher Frederiksen en helt fri Mikkel Bertelsen, der havde fået plads i White Hawks førstekæde, men også han missede muligheden for at bringe sit hold på måltavlen.

Rødovre var faktisk tæt på at dysse et støjende hjemmepublikum helt ned, da en puck var inde og danse på målstregen, men Mads Iversen fik clearet pucken og Nordjyske Bank Arena kunne ånde lettet op. Med 16 sekunder tilbage af perioden opstod der en situation foran Rødovre målet, som fik hjemmepublikummet op ad sæderne. Gæsternes Mikkel Persson hamrede til en White Hawskspiller, og det takserede kampens hoveddommer til en 2 + 2 min. udvisning. Samtidig fik Rasmus Lahnaviik også en 2 minutters udvisning for Roughing. White Hawks kunne starte anden periode i overtal.

33 sekunder skulle der gå af overtalsspillet inden hjemvendte Gorm Topholt kunne smække en lækker tværpasning fra Todd Winder ind i kassen til stillingen 1-0 og bestemt ikke ufortjent. White Hawks var nu det dominerende hold og mens et uopmærksomt Rødovre mandskab lavede kædeskift blev Thomas Søndergaard sendt afsted alene fra Blueline men blev indhentet af en stærk spillede Rødovreback. Minuttet efter måtte altid solide Galansky ud i en dobbeltredning, da Rødovre pludselig var alene 3 mod 1. På sine gode dag er er Galansky så afgjort en af Metal Ligaens bedste keepere.

White Hawks tredje udvisning i kampen faldt til Jacob Stridsberg, men et sløvt Rødovre overtal fik ikke udnyttet muligheden, og White Hawks kunne igen klare frisag i undertal. Rigtig stærkt. Når Galansky så samtidig tog sig sikkert af det, der kom imod ham fra Rødovre af, så gik det hele op i en højere enhed. Frederikshavn var nu også totalt dominerende og skuddene regnede ned over Rødovre målet, men der manglede stadig skarphed i afslutningerne. Alt for mange skud gik forbi mål. Det var mere end man kunne sige om Rødovres skud. For selvom der ikke mange af dem, så var dem der kom ofte inde for målrammen. Et af dem, passerede også en ellers stærkt spillende Galansky, hvis udsyn var spærret, da skuddet fra Måns Hansson gik for ham. Hjemmeholdet manglede ikke opbakning, for den hårde høgekerne af fans gjorde sit til, at pace spillerne fremad på isen. Perioden sluttede 1-1. En periode, der var domineret af White Hawks men uden synlige beviser for det på måltavlen.

Efter to perioder med hjemmeholdet som det toneangivende hold, var det Rødovre, der kom bedst ud fra omklædningsrummet og fik lagt et lille pres på White Hawks. Rødovre havde flere gode muligheder for at bringe sig foran. Der blev også spillet noget mere med musklerne nu, og kampen blev mere intens, som minutterne skred frem og begge hold søgte føringsmålet.

Uskarpheden i afslutningerne fra White Hawks af var bestemt ikke forduftet i tredje periode. Et godt sat op Powerplay af White Hawks åbnede op for flere gode scoringsmuligheder men skuddene ramte mere plexiglasset end Rødovre målet. Det faktum sammenlagt med den gamle sportskliché lydende, score man ikke på sine egne chancer, så ender det tit med, at modstanderne gør. Dette var netop tilfældet med under tre minutter igen af perioden. Her fandt Metal Ligaens topscore Sami Moilanen en helt fri Oliver Marklund helt tæt under mål, der sikkert kunne bringe sit hold foran 1-2. Som tredje periode havde udviklet sig, var det heller ikke helt ufortjent. Unægtelig noget af en skuffelse for Patrick Weners tropper.

En Timeout med et halvandet minut igen, og en Galansky på bænken erstattet af en ekstra markspiller var sidste skud i bøssen for at få udlignet. Lige lidt hjalp det, for en dårlig pasning blev opsnappet af Mads Eller, der stille og roligt kunne skøjte pucken i et tomt mål. Kampen endte 1-3 til Rødovre, der nu er tophold i Metal Ligaen.

1203 tilskuere I Nordjyske Bank Arena


Video: Todd Winder White Hawks tager imod Rødovre i første hjemmekamp