Fredag aften bliver en rigtig hockeybasker. Der er fuldt program i Metal Ligaen, og Frederikshavn White Hawks spiller endelig på hjemmebane og møder Rødovre Mighty Bulls. For høgene er der tale om sæsonens anden kamp, og desværre fik man ikke point med hjem fra debuten mod Odense Bulldogs i tirsdags.

Men Patric Wener og Aleksandr Bumagin – headcoach og assistant coach hos White Hawks – fik mod Odense alligevel en del svar, der peger i den gode retning. Høgene var foran to gange, og man vandt første periode med 2-1. Spillemæssigt hang man godt med i det meste af kampen. Kun i anden periode var man presset, og til sidst satsede Wener og Co. med Tadeas Galansky ude og indkasserede først det sidste mål i 5-2-nederlaget med åben kasse.

Fredag aften er der så mulighed for at slå tilbage. White Hawks vil meget gerne markere sig i tabellen, og det kræver point mod Rødovre Mighty Bulls. De to hold er tippet til at ende i den tungere ende af årets liga, og derfor er de indbyrdes point af stor værdi. White Hawks plejer at have et fint tag på Rødovre, og man har således vundet 7 af de seneste 10 mod Mighty Bulls. De seneste 7 hjemmekampe mod københavnerne er også endt med frederikshavnersejr. Så der er da noget at have optimismen i.

De fleste havde nok håbet, at det ville lykkes for organisationen bag White Hawks at skaffe gode forstærkninger i staben af importspillere. En enkelt ligakamp er alt for lidt at vurdere den slags på, men jeg kan ikke lade være med at notere, at Robin Johansson -spilleren med nummer 93 – allerede har vist, at han har potentialet. I træningskampene fik han scoret, og i tirsdags stod han bag begge mål mod Odense Bulldogs. Johansson har rutinen og altså træfsikkerheden, og han bliver uden tvivl en gevinst. Og så ser det ud til, at han er fundet ind i et fint samarbejde med Todd Winder, som fik en assist på begge Johanssons mål.

Rødovre nåede ikke slutspillet i sidste sæson. Det var skuffende for dem, og undervejs skiftede de også træner. En gammel kending af både Rødovre selv, men også her i Frederikshavn – Olaf Eller – blev hentet ind, og han satte skik på holdet. Man nåede dog ikke blandt de otte bedste, og derfor gik Mighty Bulls på alt for tidlig sommerferie. Man er startet denne Metal Liga-kampagne forrygende og har vundet de to første kampe. Det blev 6-5 ude over Rungsted efter forlænget spilletid, og forleden satte man så selveste Herning Blue til vægs hjemme i egen hule med samme cifre, 6-5. I begge nævnte opgør har Sami Moilanen – den finske tilførsel – noteret sig for to scoringer. Han er i skrivende stund ligatopscorer og nok et par ord værd til taktikmødet. Han virker som et scoop for Rødovre.

Der er på alle måder lagt op til et spændende opgør mellem to traditionsklubber i dansk ishockey. Du er naturligvis nødt til selv at komme og opleve det nye White Hawks-hold. I modsat fald kan du se opgøret på Metalligaen.tv. Opgøret er registreret som ”Ugens kamp”, og det betyder, at tv kommer med det, de kalder den store produktion. Det indebærer blandt andet 4 kameraer, flere relevante vinkler og ekspertkommentator.

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Migthy Bulls spilles klokken 19.00.

 


Nederlag i sæsonens første hjemmekamp Masser af fart og intensitet, da Odense slog Frederikshavn