White Hawks led et nyt hjemmebanenederlag på hele 6-1 til de formstærke sønderjyder. En kamp, der igen vil blive husket for de mange udvisninger, men så sandelig også for et totalt fravær fra de spillere, der burde træde mere i karakter og gå foran og vise mere gejst og vilje. Nederlaget var der ikke meget at indvende imod. Fuldt fortjent sejr til de nykårede pokalmestre og de mørke skyer kommer tættere ind over Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 1-6 (0-2, 1-4, 0-0)

Aftens gæst i Nordjyske Bank Arena var årets pokalmestre fra SønderjyskE. Netop sønderjyderne er et af de mest formstærke hold i Metalligaen og kun uheld gjorde, at de ikke tog sejren ude mod Aalborg Pirates i tirsdags. White Hawks derimod måtte endnu engang forlade isen pointløse, da man i onsdags tabte ude til Rungsted. Man kan vist roligt sige, at nettet strammes om vendelboerne. Spørgsmålet er så også, om forventningerne til holdet i år har været for høje. Måske har netop forventningens pres lagt som en tung dyne over det forholdsvise unge White Hawks hold.

 Sønderjyderne lagde bedst fra land og fik hurtigt lagt et tungt pres på White Hawks. Kevin Frydkjær fik hurtigt noget at se til, eftersom SønderjyskE fik sendt flere kompetente afslutninger afsted mod White Hawks målet. Kampens første store chance faldt allerede efter blot ca. 4 minutter til sønderjydernes David Madsen, der helt fri foran White Hawks kassen, sendte pucken ind i favnen på Kevin Frydkjær. Minuttet efter lykkedes det så gæsterne at komme på måltavlen ved Jacob Schmidt-Svejstrup, der fuldstændig udplacerede Kevin og sendte pucken i nettet til stillingen 0-1. SønderjyskE sad totalt på kampen og White Hawks havde store problemer med bare at få pucken høvlet ud af egen zone. I tiden 07.03 måtte Kevin så rage pucken ud af nettet for anden gang i kampen, da gæsternes Gustav Nielsen afsluttede et fint angreb med at klappe skiven i kassen. 

White Hawks virkede rystede og manglede i den grad et modsvar til gæsternes stærke åbning på kampen. Selv om høgene kom bedre med i kampen halvvejs i perioden, formåede de stadig ikke at tilspille sig den helt åbne scoringsmulighed. Hertil virkede SønderjyskE bare for stærke og for kontrollerede til at lade sig komme i ubalance. Med 5 minutter igen af perioden fik White Hawks lidt mere pucktid i sønderjydernes zone, og et par enkelte skud blev da også sendt afsted mod Persson i sønderjydekassen, uden det dog gav meget sved på panden hos den store svensker. Perioden sluttede med lidt håndgemæng nede i det nordlige hjørne. Måske det var det der skulle til for at tænde hjemmeholdet lidt til anden periode. 

At starte anden periode med at lave en udvisning efter 17 sekunder nede 0-2, er ikke ligefrem det er kalder på et comeback. Ikke desto mindre måtte Emil Aronsson ud og afsone 2 minutter for høj stok. White Hawks undertallet holdte dog fin stand og kunne atter spille fuldtallig igen. At kende sin besøgstid er efterhånden en ret slidt sportskliché. Men den holder stadig og det var netop hvad White Hawks gjorde. Efter at have været presset i bund stort set hele kampen og med meget få store chancer – så skal man udnytte de chancer man får. Christopher Frederiksen fandt en helt fri Robin Johansson på den fjerneste stolpe og svenskeren hamrede pucken op i krydset bag Matthias Persson. Lå der og lurede et comeback fra frederikshavnerne? I så fald blev det ønskede comeback lige en tand sværere, da SønderjyskE svarede igen blot 30 sekunder senere. Oskar Drugge udbyggede føringen med et fint hug, der gik rent forbi Kevin Frydkjær, der godt kunne have være bedre tjent med et forsvar der udviste lidt mere rutine. 

Udvisninger har også været et gennemgående tema for White Hawks i denne sæson. De skaber ubalance, koster energi og fjerner fokus fra selve spillet, forstyrrer gameplanen. Igen kostede en udvisning mål. SønderjyskE bragte sig nemlig foran 1-4 i Powerplay. De flyttede pucken hurtigt rundt og fik netop fanget White Hawks i ubalance og til sidst kunne Rasmus Schultz Lyø finde en helt fri Jacob Schmidt-Svejstrup, der kunne score hans andet mål i kampen, på en flot firstimer. White Hawks skulle nu pludselig levere et af sæsonens største comebacks hvis de skulle gøre sig håb om, at få noget med fra kampen. Et andet tema er de personlige fejl. De koster også. Især i den her fase af turneringen. Et forkølet forsøg på at lobbe pucken ud af redeligheden blev opfanget af sønderjyskes Max Tjernström, der køligt fandt Gabriel Desjardins, der ligeså køligt styrede pucken op i nettaget bag en sagesløs Kevin Frydkjær, der i den grad har været svigtet af sit hold. Ydmygelsen var til at føle på. Nede 5-1 og kampen var afgjort. Men hvorfor så ikke gå ud og smide tøjlerne og slippe håndbremsen og bare give lods. Når en af holdets mest rutinerede spillere Rasmus Søndergaard så tilmed står og snorksover uden øje på sin mand, så udbygger gæsterne bare ydmygelsen til stillingen 6-1. Målet blev sat ind af Villiam Haag, der styrede pucken i målet.

 Tredje - og man kunne roligt sige – sidste periode i denne kamp, da den næppe kom ud i Sudden Victory. ”Traditionen” tro lagde White Hawks lige ud med en udvisning. Denne gang for Slashing. Christopher Frederiksen fulgte op med en ny udvisning for for mange spillere på isen. Da den første udvisning nåede at løbe ud, så det var ”kun” 4 mod Sønderjyskes 5. Den blev så yderligere fulgt op af endnu en 2 minutters udvisning – igen for Slashing, om end en noget tynd en af slagsen. "Slasheren" var Jacob Stridsberg. Jo, det var virkelig op ad bakke for vendelboerne. Det var noget af en sandt udvisningscirkus et ellers velbesøgt Nordjyske Bank Arena var vidne til denne fredag aften.

Foran 6-1 betød ikke, at sønderjyderne slækkede på speederen hen imod slutningen af perioden. De kørte ufortrødent på og selv i undertal levnede de ikke White Hawks nogen chance. Kampen endte 6-1 og det var ikke et mål for lidt. Der resterer nu kun 6 kampe for White Hawks til at indhente Rødovre. 

Tilskuere: 1962

 

 

 

 

 


GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-SønderjyskE White Hawks møder SønderjyskE i nyt skæbneopgør og skal have point.