Det er ikke længere nok at være lige ved og næsten. At have kæmpet og gjort sit bedste, eller at have været uheldige på afgørende tidspunkter. Frederikshavn White Hawks skal have point i den kommende tid, ellers ender denne sæson i en fiasko. Hverken mere eller mindre

Uha, uha. Metal Ligaen nærmer sig sin afslutning, og det ser stadigt mere problematisk ud for Frederikshavn White Hawks at nå dette års play offs. Nederlaget onsdag aften til Rungsted Seier Capital gjorde ondt, for høgene var med i det meste af opgøret og kunne skimte point. Men som så ofte før blev egne fejl udslagsgivende, og så kunne effektive Rasmus T. Andersson sætte den vindende puck ind for Rungsted. Så var der ingen point. Bare langt hjem.

White Hawks har spillet 41 kampe i denne sæson og har altså 7 igen. Foreløbigt har man samlet 36 point, og det er et enkelt færre end Rødovre Migthy Bulls, som lige nu sidder på den sidste slutspilsplads. Tre hjemmekampe og fire på fremmed is afgør definitivt høgenes skæbne, og skulle man ikke nå blandt de otte bedste, vil det være første gang siden sæsonen 1995-96, at et frederikshavnerhold ikke når slutspillet. Det vil ikke være til at bære. Men fredag aften tages et nyt skridt mod at undgå den store katastrofe. SønderjyskE kommer på besøg.

Pokalvinderne fra SønderjyskE har været den seneste tids oplevelse i Metal Ligaen. Inden opgøret forleden mod Aalborg Pirates havde de lyseblå ikke tabt en eneste kamp i 2024. Man havde 11 sejre i træk, hvis opgørene i Final 4 blev regnet med. Nu tabte man så 3-1 til Pirates og fik stime brudt, men det var efter en kamp, der realistisk set kunne være gået begge veje, og i hvert fald fik SønderjyskE vist i kampen, at man sidder på en masse kvalitet. Jeg havde det privilegium at kommentere for Metalligaen.tv, og jeg bemærkede især, at SønderjyskE har speed i skøjterne, finder hinanden med pasninger der går sikkert fra tape til tape, og så viste holdet stor kølighed og overblik i spillet ud af egen zone. Her var de faktisk ret gode. Det skal White Hawks være forberedte på, for det går effektivt stærkt, når Anders Førsters mandskab vender forsvar til angreb. Og så burde man i øvrigt være advaret allerede ved et kig på statistikken, der fortæller, at White Hawks har tabte de seneste 9 af 11 indbyrdes opgør. Men, men: det seneste møde i Frederikshavn blev 5-0 til høgene. Det skal med.

Flere var tilbage i holdopstillingen hos White Hawks mod Rungsted. Thomas Søndergaard, der har været ude lige siden han blev blind-side-hittet af Mathias Bau i et opgør hjemme mod Herning, vendte endelig retur til holdet. Jeg har løbende haft samtaler med Patric Wener om det meste omkring holdet, og Wener er ofte kommet ind på, at han har set frem til igen at kunne råde over Thomas Søndergaard. Lad os håbe, at White Hawks 7´er har restitueret i en sådan grad, at han kan gøre en forskel allerede mod SønderjyskE. Der bliver brug for det.

Det er svære modstandere, der venter i den nærmeste tid. To gange Herning, Aalborg ude og den onde ond fra Odense står blandt andre på menuen. Inden, forstås, det måske afgørende  udeopgør mod Rødovre d. 5 marts. Både Mighty Bulls og White Hawks henter meget få point, og derfor tyder det på lige nu, at den kamp bliver en altdefinerende finale om play off-pladsen. Fedt for de neutrale, men tænderklaprende uhyggeligt for tilhængere af de to klubber. Skal White Hawks undgår det scenarie, skal man hente 5 point mere end Rødovre, inden holdene mødes. Og så skal det altså med i ligningen, at Rødovre fredag aften har hjemmekamp mod Herlev Eagles. Helt nøgternt set - og med basis i Mighty Bulls aktuelle form - er det en kamp, som københavnerne skal og vil gøre alt for at vinde. Skulle det ske, slår et White Hawks-hjerte et ekstra slag

Af lige præcis den årsag er høgenes fredagsopgør mod SønderjyskE vigtigt. Enough said.

Frederikshavn White Hawks - SønderjyskE spilles fredag klokken 19.00.


Nederlag på hele 6-1 til pokalmestrene White Hawks tabte til Rungsted