Da Filip Larsson kom til Frederikshavn White Hawks midt i sæsonen for at være back up-keeper for Mathias Seldrup, var der ikke udelt begejstring rundt omkring for hans præstationer. Da Larsson spillede sin første kamp i Nordjyske Bank Arena, syntes de fleste, at han så rusten ud. Det kan man godt tillade sig at skrive, skulle jeg mene. Især fordi Larsson i tiden efter sin White Hawks-debut er blevet væsentligt bedre, og i den vitale fjerde kvartfinale fredag aften var han et levende plankeværk. Esbjerg Energy satte eftertrykkeligt turbo på hockeymaskinen, og White Hawks haltede efter i et gear, der ikke matchede udeholdets. Men høgene havde Larsson, og så gik det alligevel.

Nå ja, det gik fredag aften, men det går ikke igen. Det må man være ærlig at sige. Hockeyguderne var i det venlige hjørne, og White Hawks overlevede friløbere, stolpeskud og et gigantisk spilovertag til Esbjerg Energy. Og for at det ikke skal være løgn, så scorede man selv et par kasser, der mildest talt var til den heldige side. Men who cares?

Søndag aften – på det lidt aparte tidspunkt klokken 20.00 – skal det afgøres, hvem af de to hold, der kan notere sig at få matchbold. Granly Hockey Arena lægger is til, og det er så spændende, som det kan blive. Sidst de to hold mødtes i Esbjerg, var White Hawks klart bedst. Alligevel gik kampen ud i forlænget, hvor Justin Shugg var skarpest. Akkurat som han også var det i Nordjyske Bank Arena fredag aften, selv om man ikke så meget til ham i øvrigt. Høgene har gjort det før, og formlen skulle være sat på skinner. Den taktik, der førte til udesejr forleden, kan roligt støves af igen. Overordnet set – fra min stol, altså – er der to ting, man skal undgå. Esbjerg må ikke få lov til så massivt at parkere i angrebszonen. Det giver et helt uhyggeligt tryk mod egen kasse, og heldet slipper op på et tidspunkt. Og når man har pucken, så må man spille meget mere SOUL-hockey end hidtil. Det var den tidligere danske landstræner Mikael Lundstrøm, der introducerede begrebet, og det er i al sin enkelthed en forkortelse for: Stolthed Over Udfør Lortearbejde. Han brugte det i forbindelse med Danmarks første VM-slutrunde. Det Lundstrøm mente var, at der vil forekomme situationer i en kamp, hvor man gemmer de fine fornemmelser væk og bare gør det, der er i holdets umiddelbare tjeneste. Som for eksempel at sende pucken ud af zonen i en fart.

Esbjerg Energy – White Hawks spilles søndag aften klokken 20.00. Du kan se kampen i TV Sport, og du får helt naturligt et større referat her på sitet efter kampen. På White Hawks´ webteam vil vi meget gerne kunne lave en optakt til tirsdagens sjette opgør, hvori det fremgår, at White Hawks kan spille sig i semifinalen med en hjemmesejr. Skal dette kunne lade sig gøre, så skal høgene vinde i Granly Hockey Arena. Det kan saftsuseme godt lade sig gøre. En inspireret Jesper Jensen, en sprællemand i Filip Larsson og et så ellers et iltert kæmpende kollektiv så skulle den være hjemme. 


Tredje periode blev dyr for White Hawks Video: White Hawks - Energy