Mareridt i tredje periode blev afgørende, efter en ellers ganske god kamp af høgene de første 40 minutter.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 4-2 (1-2, 0-0, 3-0)

En fantastisk første periode, en habil anden periode, og en mareridtsagtig tredje periode. Det er overskrifterne på aftenens nederlag, hvor White Hawks desværre ikke kendte deres besøgelsestid i de første 20 minutter. Esbjerg sejr og dermed matchbold til vestjyderne på tirsdag i Nordjyske Bank Arena.

En drømmestart på opgøret for White Hawks, da et mønsterangreb blev afsluttet med en scoring efter kun 25 sekunder. Det gik stærkt, og det så rigtig godt ud, da høgene kombinerede sig frem. Mads Larsen afsluttede, på Hammond og Frederiksens fornemme forarbejde.

Det var White Hawks der havde fat i første periode, og leverede en gedigen flot 20 minutter i Granly Hockey Arena. Masser af skud og chancer, og kun takket være storspil af Thomas Lillie, blev det ikke både 2-0 og 3-0 til vendelboerne.  Der var chancer til Brinkman, Hammond, kaptajn Jensen, og flere andre.

Derfor var det også en streg i regningen at Esbjerg fik udlignet efter små seks minutter. Kort efter face off kunne Wiley Sherman resolut afslutte, og den gik direkte ind bag Filip Larsson, vis udsyn var spærret en smule.

Men det gjorde ikke det store ved høgene. De fortsatte ufortrødent, og spillede sig til store muligheder. Esbjerg var ikke særlig farlige, bortset fra et par styringer inde foran kassen.

Derfor var det også fuldt fortjent at White Hawks med godt tre minutter igen af perioden, kunne bringe sig foran med 2-1. Brinkman vandt en face off, og den stod Elias Ulander klar til at afslutte på. Finnen kunne kort efter strække hænderne i vejret, for pucken blev kanoneret ind bag en prisgivet Lillie i Energy buret.

En rigtig god første periode af høgene, der krigede det bedste de havde lært over hele isen.

Anden periode var fem minutter gammel, da Esbjerg havde et forsøg på begge stolper. Det var Rasmus Bjerrum der var tæt på med en afslutning tæt under mål. Kort efter var høgene tæt på med tre spillere mod en, men desværre formåede Nikolaj Krag ikke at udnytte den mulighed.

Det var en fair spillet kamp. Ingen udvisninger overhovedet efter 40 minutter, og begge hold koncentrerede sig om at spille god ishockey. Det var de små marginaler, og begge hold var indstillet på at arbejde i hvert eneste skift.

Chancer var der i begge ender. Høgenes defensiv stod kompakt foran Filip Larsson, og i den anden ende tog Lillie godt fra, når White Hawks forsøgte sig på kontra.

Esbjerg indledte tredje periode rigtig stærkt, og der skulle kun gå godt to minutter, da Davis Vandane med et slagskud passerede Larsson i høge.buret. Der var trafik foran, og svenskeren var chanceløs. 2-2 i det vestjyske.

Det plejer være White Hawks der kommer bedst ud i tredje periode i den her serie, men i aften var det lige omvendt. Efter fire minutter i perioden mistede Nikolaj Krag pucken, og så kunne farlige Christian Wejse udplacere Filip Larsson. Ærgerlig start på tredje periode for vendelboerne.

Det var en mareridtsperiode for White Hawks, og midtvejs slog Esbjerg kontra, hvor Charles Corcoran kunne gøre det til 4-2 for hjemmeholdet. Det var Esbjerg her, der, og alle vegne i tredje periode.

Mod slutningen blev høgene ramt af kampens første to udvisninger, og det besværliggjorde den slutspurt der ellers var lagt op til. Holdet kom aldrig rigtig frem til noget i tredje periode, og Esbjerg havde gode betingelser for at køre den tredje sejr i serien hjem.

Tirsdag venter et nyt slag, og her er det altså alt eller intet for White Hawks spillerne. Kampstart 20:30 i Nordjyske Bank Arena, og det er et hjemmehold med kniven for struben, når TV 2 Sport blænder op.

Her er de mulige semifinaler: Der spilles fredag uanset udfald Og vinderen har matchbold......