Efter to år som assistenttræner i Frederikshavn White Hawks, stopper Frederik Åkesson i klubben. Der er ikke noget dramatik i den beslutning, da Frederik Åkesson er blevet udnævnt som ny cheftræner for det danske U 17 landshold.

Vi har været utrolig glade for Frederik Åkessons to sæsoner i White Hawks, hvor han sammen med Jari Pasanen har rykket holdet yderligere mod toppen af dansk ishockey. Ikke mindst i form af Final 4 trofæet tidligere på året, hvor White Hawks tog den første pokal i 18 år.

Da Frederik Åkesson i sin tid blev præsenteret i White Hawks, var der nok et par stykker der rynkede lidt på næsen over, at en ægte ”Aalborg dreng” skulle stå i boksen hos høgene. De rynker blev hurtigt til anerkendelse, og Åke har fået et godt navn i de frederikshavnske ishockeyhjerter.

Vi kan med stolthed sende en træner videre til Danmarks Ishockey Union, hvor vi er sikre på at de unge løver kan lære rigtig meget af Åke, og ikke mindst skabe gode resultater for dansk ishockey. Både på den korte og den lange bane.

Selv siger Frederik Åkesson.

-Jeg har været rigtig glad for tiden i Frederikshavn, men da jeg fik muligheden for at blive en del af unionen, skulle jeg vælge om det skulle være det ene eller det andet. Jeg har tidligere været en del af unionen, og jeg ser meget frem til at være cheftræner for U 17 landsholdet. Jeg har altid været meget interesseret i at arbejde med talentudvikling i dansk ishockey.

-Min tid i Frederikshavn har været en god rejse. Jari og jeg lykkedes ikke sammen at vinde et dansk mesterskab, og det blev, i gåseøjne, kun til et Final 4 mesterskab. Men jeg er stolt af de resultater vi oplevede sammen i de to år, og det var et resultat i fælleskab med trænere, spillere, ledelse og bestyrelse. Vi kom i Final 4 finalen to år i træk, vi blev slået ud i semifinalen i sidste sæsons slutspil, til de senere fuldt fortjente danske mestre fra Rungsted, og vi slog et stærkt Aalborg hold i kampen om bronzen. Det har virkelig været en god tid i Frederikshavn, og det bliver helt sikkert ikke et farvel, men et på gensyn. Jeg har fået flere nye gode venner og bekendte i byen, og jeg glæder mig til at se alle sammen igen.

Fra Elite Nord Frederikshavn A/S skal der lyde en kæmpe tak til Frederik Åkesson for de to år i klubben, og vi ønsker ham stort held og lykke med det nye spændende job i Danmarks Ishockey Union.

Med venlig hilsen

Elite Nord Frederikshavn A/S


PRESSEMEDDELELSE: Alex Stein ny assistenttræner i White Hawks SIDSTE CHANCE - spar oprettelsesgebyr på kr. 499,-