22-årige Filip Larsson er hentet ind på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Vi har i Elite Nord Frederikshavn A/S fået en enestående mulighed for at forstærke truppen med en dygtig ung svensk målmand. 22-årige Filip Larsson tilslutter sig White Hawks truppen for resten af denne sæson, på en låneaftale som er kommet i stand gennem NHL klubben Detroit Red Wings, hvor Filip Larsson er på kontrakt.

Filip Larsson var i denne sæson udset til at optræde på NHL klubbens farmerhold i AHL, men da udsigterne til om AHL kommer i gang eller ej er usikre, vil klubben gerne give ham værdifuld spilletid i Metal Ligaen. Derfor har vi fået denne lejeaftale i stand, og Filip Larsson skal derfor, sammen med Mathias Seldrup, kæmpe om pladsen mellem stængerne.

Vi vurderer, det er en god mulighed for at være fuldt ud garderet på målmandsposten frem mod det kommende slutspil, og med to dygtige keepere, der med konkurrence på posten, kun kan blive endnu bedre.

Filip Larsson er født og opvokset i Stockholm, og har blandt andet spillet for den hæderkronede svenske klub Djurgårdens IF. Det er også blevet til kampe for flere af de svenske ungdomslandshold, og i 2016 blev han draftet i 6 runde af Detroit Red Wings. En supertalentfuld målmand, som vi ser frem til at få i den hvide trøje.

Filip Larsson udtaler følgende.

”Jeg ser meget frem til at komme til Danmark og Frederikshavn, og jeg vil afslutte den her sæson på bedste vis. Det er ikke meget jeg kender til dansk ishockey, men det bliver rigtig spændende at komme til et nyt land, og lære ishockeyen at kende i Danmark”

Vi har fået følgende kommentar fra Red Wings assistant general manager, Ryan Martin.

“We’re excited for the opportunity for Filip to further his development with a great organization like Frederikshavn. It’s an ideal spot for Filip to see game action in a competitive and skilled league as he continues to work his way up the pro hockey ranks. We’re looking forward to monitoring his progress.”

Kevin Frydkjær er stadig en del af truppen, hvor der vil blive trænet med alle tre keepere. Kevin er i denne sæson med for at lære at begå sig i et elitemiljø, og han har rykket sig rigtig flot, og fået enkelte spilleminutter i benene. Akkurat som forventet og aftalt, og vi vurderer stadig, at Kevin kan blive en fremtidens mand i White Hawks buret.

Filip Larsson ankommer til Frederikshavn i begyndelsen af næste uge, og vi glæder os til at byde ham velkommen til byen og klubben.

Med venlig hilsen

Elite Nord Frederikshavn A/S

 


PRESSEMEDDELELSE: Brinkman tager to år mere i hvidt COVID19-smitte: Kampen mellem Frederikshavn og Rødovre aflyses