Høgene tog tre velfortjente point i Shugg og Bumagins comeback-kamp

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 1-3 (1-1,0-1,0-1)

White Hawks leverede en solid indsats i aftenens udekamp, hvor det for tredje kamp i træk lykkedes at erobre point. I aften endda tre point af slagsen, hvilket luner oven på pausen, hvor man altid er lidt i tvivl om hvor man står henne. Som ventet en ganske jævnbyrdig affære, men høgene havde lige det mere at give af, mod Thor Dreslers hårdt prøvede mandskab.

Ganske jævnbyrdig første periode, selvom skudstatistikken i Rødovre sagde klart overvægt til hjemmeholdet. 13-6 i skud efter 20 minutter, men det var på ingen måde et billede af et hjemmehold med fuldt spilovertag.

White Hawks fik en god start på opgøret, og allerede efter små to minutter kom holdet i powerplay. Her så det godt ud, og Christopher Frederiksen var skarpretteren, og sendte pucken ind bag John Muse i Rødovre buret.

Tilbagevendte Justin Shugg havde kort efter scoringen en fremragende pasning til Gorm Topholt, men den lille terrier fik ikke rigtig ram på pucken, da han afsluttede med baghånden.

Rødovre kom også frem over isen, men flere gange havde White Hawks held til at pille pucken fra dem omkring midten. Russiske Bumagin erobrede pucken, og forsøgte at sende Nikolaj Krag afsted med en friløber. Desværre kom en Rødovre back i vejen, og forhindrede den store mulighed.

Dejligt med Shugg og Bumagin tilbage, alt i mens Mike Hammond lige venter lidt endnu. Der er ikke grund til at tage chancer, så derfor sad han over igen i aften. Måske han er med i weekendens to kampe mod Herning. Hvem ved?

Desværre spillede Rødovre sig til flere chancer mod slutningen af perioden, og Filip Larsson fik noget at bestille i høgenes bur. Et lille klumpspil gav Rødovre udligning, da Steffen Klarskov sendte skiven ind bag den svenske keeper. Det så lidt mærkeligt ud, men ind kom pucken.

Det sluttede også med et lille Rødovre pres i perioden, men ganske retfærdigt der stod uafgjort efter de første tyve minutter, i den triste kullise i Rødovre Centrum Arena, hvor vi jo altid plejer være bakket op af vores gode supportere, der er bosiddende i København. Vi glæder os virkelig til I igen kan støtte os, når vi er på Sjælland og spille.

En på mange måder rodet anden periode vi blev vidne til. Filip Larsson diskede op med et par gode redninger i begyndelsen, da Rødovre havde et par giftige forsøg. Men det kom aldrig helt op på det store niveau i perioden, hvor det eneste dramatiske højdepunkt var, da White Hawks blev tilkendt et straffeslag. Topholt tog tyren ved hornene, og udplacerede John Muse på sikker vis, da han i nærmest slowmotion stod alene med Rødovre keeperen. Herlig scoring af Topholt, som skulle vise sig at blive periodens eneste.

Ingen af holdene fik rigtig overtaget spillemæssigt. Efter små syv minutter i tredje periode fik vendelboerne muligheden i powerplay, og her var der gode chancer. Krag og Frederiksen havde flere forsøg mod mål, og Mads Larsen gjorde også sit til at overliste Muse i Rødovre buret. Man holdt presset efter hjemmeholdet blev fuldtallige, og Bumagin fandt med en flot pasning Thomas Søndergaard tæt under mål, og den yngste Søndergaard svigtede ikke og scorede til 1-3.

Efter den scoring var det som om hjemmeholdets spillere lige mistede troen på det kunne lade sig gøre. White Hawks i god kontrol, og Bumagin og Frederiksen fandt hinanden i flere gode sekvenser. Dejligt at se de to legekammerater fra sidste sæson være på samme is igen.

Rødovre satsede alt med keeper John Muse ude af buret med over to minutter igen. Det blev farligt en enkelt gang, men det lykkedes ikke Rødovre at bringe spænding ind i opgøret igen.

Dejlig og fortjent sejr til Jari Pasanens tropper, der henter tre gode point til Metal Liga stillingen. I weekenden er der dobbeltopgør mod Herning fredag og lørdag, startende i Nordjyske Bank Arena fredag aften.