Det tog White Hawks 1 minut og 17 sekunder at afvæbne Esbjerg Energy. Tirsdags aftens opgør i Nordjyske Bank Arena mellem de to jyske traditionsklubber blev afgjort på en spået superstart af assistenttræner Henrik Christiansen, og så kunne høgene sætte tre dejlige point ind på kontoen. Samtidigt fik man slettet den kedelige stime af nederlag, som inden Energy-opgøret lød på tre i træk.

Torsdag aften skal White Hawks på den igen. Turen går til Odense, og her kan man passende slette nye kedelige stimer. Bulldogs har vundet de seneste to indbyrdes opgør, og i det hele taget er Odense et hold, som ofte volder problemer for frederikshavnske mandskaber. Et kig i statistikken over de møder, som de to hold har haft imod hinanden viser, at de slår hinanden på skift, og ingen af holdene holder sig tilbage på den andens hjemmebane. Odense vandt eksempelvis også det sidste møde i Nordjyske Bank Arena i starten af november.

Aleksi Halme fik lavet to kasser og enkelt assist tirsdag aften. Det så godt ud for ham, og han virkede til at være tilbage som farlig angriber efter i en periode at have været lidt ved siden af sig selv. Og selv om det sidste mål var en foræring fra Mark McNeill, som helt uselvisk serverede pucken for Halme, så var finnen involveret i mange gode aktioner for sit hold.

Kun 1017 tilskuere overværede kampen mod Esbjerg, men de så til gengæld alle sammen, at der er bedring at spore også for Aleksandr Bumagin. Der har været stillet store forventninger til russerens comeback, som fandt sted for nogle uger siden. De forventninger har han af alle mulige helt logiske grunde ikke kunnet leve op til. Til gengæld har Jari Pasanen introduceret ham langsomt og forsigtigt, og det virker som en god ide. Høgene får for alvor brug for Bumagin til Final 4 og det kommende slutspil, og derfor skal der ikke spilles (nå ja, undskyld) russisk roulette med hans helbred. Men mod Esbjerg fik han en del spilletid, især i powerplay, og man anede konturerne af det, som Bumagin kan.

Et sprudlende White Hawks fik for en stund sat Esbjerg Energy af i kampen om fjerdepladsen, men sigter man højere, skal der en sejr til mod Odense Bulldogs. De øvrige tophold løber stærkt i øjeblikket, og rundt omkring er man ved at finde formen. Jesper Jensen og los camaradas må meget gerne følge Energy-sejren op.  

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks spilles torsdag aften klokken 19.00.


Tre scoringer i tredje periode, gav White Hawks tre point på Fyn Video: Benny Pedersen