Mads Larsen slagskud-scoring, og to mål i tomt bur i tredje periode, gav White Hawks tre dejlige point med hjem fra Odense

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)

White Hawks sikrede sig ugens anden sejr i Metal Ligaen, da det stærke kollektiv på vendelboernes mandskab leverede en god og stabil indsats mod Odense, i et til tider ganske underholdende opgør på Fyn. Tre scoringer i tredje periode afgjorde kampen, der fortjent endte med at vendelboerne kunne tage tre point med hjem på den lange tur hjem til byen med Palmestranden.

Kampen startede ganske stille og roligt med Frederikshavn som afventede Odenses opspil og angreb. Fynboerne havde masser af puck og nåede et par gange helt op omkring gæsternes mål. Nicolai Weichel var meget tæt på, da han fik en pasning på tværs og fik skudt. Pucken blev rettet af og ramte stolpen. Så skete der ikke meget mere indtil Lucas Andersen scorede kampens første mål.

Sebastian Ehlers var træt og lagde en pasning lige op i staven på Andersen, der viste sine kvaliteter som målscorer og uden problemer passerede Perhonen. 1-0 til gæsterne efter 20 minutter.

Lucas Andersen var tæt på at blive dobbelt målscorer i begyndelsen af anden periode, da han sammen med Mark McNeill var alene igennem mod Perhonen. Desværre for vendelboerne havde afslutningen ikke samme kvalitet som ved scoringen i første periode.

Gæsterne sad tungt på kampen efter scoringen, og fynboerne havde svært ved at komme igennem til noget, mod en solid defensiv hos White Hawks. Bumagin og Jesper Jensen havde et par chancer, hvor Perhonen ikke kunne se hvor skiven lå, men desværre for dem, lykkedes det ikke at bringe sig yderligere foran.

Odense fik kæmpet sig tilbage i opgøret, men de helt store chancer udeblev. Det lignede en åben slagudveksling, og tilskuerne fik god ishockey at se.

Ehlers måtte en tur i straffeboksen, og her havde både Halme og McNeill gode muligheder. Sidstnævnte ramte stolpen på en glimrende afslutning. Ehlers var hurtigt ude af starthullerne da han igen kom på isen, hvor han først fik en løs chance, og kort efter, styrede han pucken ind bag en chanceløs Galansky. 1-1 efter 40 minutter i Spar Nord Arena.

Det var tæt på gæsteføring efter et minut i tredje periode, da Halme, McNeill og Lucas Andersen havde en tredobbeltchance. Perhonen hev pragtredninger ud af ærmet, og stod fremragende i aften.

Efter fire minutter havde Odense en god omstilling efter langt Frederikshavn pres. Tanus med en glimrende afslutning, som Galansky dog ikke havde problemer med. Heller ikke da Hardarsson kort efter havde chancen, gav tjekken ved dørene. To gode keepere i aftenens opgør på Fyn.

Høgenes powerplay har til tider været udskældt i sæsonen. Der var dog afregning ved kasse et, da den tidligere White Hawks spiller Gorm Topholt fik en udvisning. Seks sekunder gik der, så havde Mads Larsen kanoneret et slagskud ind bag en prisgivet Perhonen til høge-føring. Forløsning for Mads Larsen, der scorede sig første sæsonmål, efter en lang skadespause i begyndelsen af sæsonen.

Hjemmeholdet i powerplay kort efter gæsternes føringsmål, og trods trængselstider for høgene, så holdt de stand, og stadig foran i det afvekslende og til tider velspillende opgør.

Kæmpe chance til Ehlers med fem minutter igen, men en blanding af Galansky benskinne og stolpen, reddede for vendelboerne.

Det var virkelig underholdende at være tilskuer i Spar Nord Arena, hvor der også var mødt enkelte fans af gæsterne op. De havde mest at glæde sig over, og kunne stemple tre point med hjem på den lange tur til Frederikshavn. De blev definitivt sikret da Eemeli Räsänen fra egen banehalvdel smed pucken ind i tomt bur, og kort efter landsmanden Halme, der fra tæt hold ligeledes scorede i det tomme Odense bur. 1-4 og tre point til White Hawks, og top 4 ligner efterhånden kun en kamp mellem Aalborg, Herning, SønderjyskE og Frederikshavn.