Et stærkt amputeret White Hawks mandskab havde nær leveret et sensationelt comeback i Esbjerg, hvor de var døde og begravede, men genopstod med en stærk tredje periode. 200 kamps jubilar Mikkel Bertelsen stod for to kasser i tredje periode, der bragte vendelboerne tæt på point i det vestjyske.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-1,2-0,1-2)

White Hawks fik ikke noget med hjem fra Granly Hockey Arena, da der var lagt op til tirsdagsfest i Esbjerg denne aften. Over 2000 tilskuere var mødt op for at se giraffen Aaltonen, og finnen og hans nye holdkammerater tog sejren, der nær blevspoleret af et stort comeback af høgene. Desværre var det for sent, og høgene må indse, at der stadig kun er et point mellem Rødovre og White Hawks.

Værst tænkelige start på opgøret, da Daniel Baastrup tog en tidlig udvisning, og gav hjemmeholdet mulighed i powerplay. Den var de ikke sene til at udnytte, da formstærke Oliver Kjær fik alt for meget plads til at få gode betingelser for en afslutning, og det resulterede i aftenens første scoring i det vestjyske.

White Hawks var særdeles amputeret til aftenens kamp, hvor man blot stillede op med 16 markspillere. Thomas Søndergaard og Nikolaj B. Kristensen har været ude længe med skader, og den liste er Jakob Stridsberg også kommet på. Samtidig var Emil Aronsson blevet hjemme med sygdom, hvilket gjorde at bredden i aften ikke var stor.

Der blev dog kæmpet det bedste man havde lært, og et par løse chancer blev det også til. Seldrup var dog ikke overbebyrdet i vestjydernes mål, men høgene var bestemt med i opgøret. Et powerplay med godt fem minutter tilbage af perioden gjorde godt for vendelboerne. Hurtige pasninger på tværs satte Esbjerg defensiven ud af kontrol, og Todd Winder kunne flot udnytte Måns Hansson og Christopher Frederiksens flotte assister til 1-1.

I Esbjerg har man de seneste dage haft Juhamatti Aaltonen feber, og den stærke finne, med de store meritter, havde en enkelt god aktion i slutningen af perioden, hvor han var tæt på at overliste Galansky. Tjekken var dog på, og vandt den situation, så høgene kunne gå til pause med 1-1.

Anden periode begyndte ligeså katastrofal som første, hvor høgene i flere situationer ikke fik clearet pucken ud af egen zone. Noget man har haft store problemer med i sæsonen hidtil, og det blev også skæbnesvangert i aften. Hjemmeholdet mosede derfor på, og tæt under mål vandt Erdely duellen med to White Hawks spillere, og sendte skiven ind bag Galansky.

White Hawks havde enkelte muligheder i perioden, hvor Winder, Johansson og Marcussen havde de største. Mikkel Bertelsen, der spillede sin kamp nummer 200 i aften, havde også et par løse muligheder, men ingen White Hawks scoringer i de midterste 20 minutter.

Esbjerg kom yderligere på tavlen med knap otte minutter tilbage af perioden, da Josh Winquist hamrede pucken ind, hvor Galansky igen var chanceløs. 3-1 til vestjyderne, hvilket var stillingen efter 40 minutters ishockey i Granly Hockey Arena.

I begyndelsen af tredje periode overlevede høgene et hurtigt powerplay til hjemmeholdet, og kort efter Topholt igen var på isen, havde Mads Iversen en glimrende afslutning der ramte stolpen.

Nyt powerplay til Esbjerg med 13 minutter igen, men her havde White Hawks den største mulighed. Og det burde også have kastet en reducering af sig, men Christopher Frederiksen missede ved nærmest tomt bur, da han sendte pucken forbi kassen. Her var chancen der for alvor til at komme tilbage i kampen.

Ganske kort efter afgjorde Esbjerg i stedet kampen, da Aaltonen scorede sit første mål i Metal Ligaen. Han stod det rigtige sted i slottet, og hamrede pucken ind bag Galansky.

Med godt fem minutter igen fik høgene en lille livline, da Rasmus Søndergaard fyrede kanonen af. Seldrup gav en retur, og så kunne jubilar Bertelsen stå klar og sende skiven ind i netmaskerne. Han var varm i aften, jubilaren, og kort efter fik han yderligere reduceret, da Robin Johansson fandt ham fri foran mål.

For alvor spænding om det nu i Esbjerg, hvor Brinkman var tæt på en udligning med fire minutter igen. Her diskede Seldrup op med en stor redning i Esbjerg buret. Høgene fik også chancen i powerplay mod slutningen, men her fik man ikke rigtig afsluttet mod Seldrup.

Galansky ud af buret til sidst, men den helt store chance udeblev, og derfor blev det store comeback ikke til noget. Ellers en rigtig godkendt tredje periode, hvor man i stedet for at give op, virkelig gav alt hvad man havde, og det var yderst tæt på.

Fredag aften spiller White Hawks igen, når Rungsted kommer på besøg i Nordjyske Bank Arena.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn Kan White Hawks få skovlen under Esbjerg Energy?