Det var bestemt ikke lige kønt hele vejen, og der var også en del held involveret. Men det er fuldstændig ligegyldigt, for på bundlinjen står, at Frederikshavn White Hawks besejrede Rødovre Mighty Bulls med 3-2. Og dermed overlod frederikshavnerne igen jumbopladsen til sin københavnske rival. White Hawks er et enkelt point foran Rødovre, og man har endda en kamp i hånden.

Tirsdag aften skal Patric Weners drenge forsøge at følge op på sejren i bundopgøret, og det ligner på forhånd en svær opgave. Esbjerg har været ramt af mange skader, og i enkelte kampe har man stillet med et yderst decimeret hold. Alligevel har man kunnet fortsætte en rimelig pointproduktion, og især har det vist sig, at man er farlige oppe foran. Målene er væltet ind, og Energy har lavet 33 kasser i de seneste 5 kampe. Det aftvinger respekt og fortæller en historie om et hold, der har et udpræget offensivt fokus. Her får White Hawks virkelig kam til sit hår, og der skal strammes op i defensiven, hvis Tadeas Galansky ikke skal hente for mange pucke ud af sit eget net.

White Hawks leder efter en brugbar forward, har vi hørt fra sportschef Kasper Kristensen. Hold da op, hvor ville man ønske, at White Hawks havde de samme kontakter, som man åbenbart er i besiddelse af i Esbjerg. Energy kan i opgøret tirsdag aften præsentere sin nyeste tilføjelse, og han er ikke en Hr. hvem som helst. Der er tale om Juhamatti Aaltonen, og selv om han er blevet 38 år, så ligner han en spiller, der kan dominere ligaen. Så sent som i 2023 var han med på det finske landshold til VM, og han har hele 9 sæsoner hos de finske løver på cv´et. Desuden har han erfaring fra 4 sæsoner i KHL, 3 i SHL og 15 i den bedste finske række at trække på. Efter sigende er Aaltonen kommet til Esbjerg på grund af backen Philip Larsens gode kontakter. Havde White Hawks dog bare den slags bekendtskaber…

Det er en strid bundkamp, der udkæmpes mellem Frederikshavn og Rødovre. Herlev var en overgang en del af det, men Eagles har med nogle gode resultater på det seneste øget forspringet til White Hawks til 6 point, og Herlev har endda spillet en kamp færre. Daniel Baastrup Andersen og hans holdkammerater mangler at spille 14 kampe af årets Metal Liga, og det er naturligvis sandt, når flere af høgespillerne har været inde på, at det hele ikke afgøres i de interne opgør mod Mighty Bulls. Man må meget gerne tage point mod andre hold også. Det ville måske være overraskende med eksempelvis en sejr i Esbjerg tirsdag aften. Især med tanke på, at Energy har vundet 3 af dette års 4 indbyrdes opgør blandt andet efter store sejre hjemme på 6-1 og 6-2, men hvem i alverden har noget imod en lille bitte overraskelse i ny og næ?

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles tirsdag aften klokken 19.00.


Stort White Hawks comeback rakte desværre ikke til point White Hawks sejr i bundopgøret