Frederikshavn White Hawks havde inden fredagens opgør mod Herlev Eagles tabt 10 af 12 kampe i det nye år. Kun hjemmesejre over Rødovre og netop Herlev pegede i den gode retning, men i et sandt drama med overtid, straffeslag og endda ekstra straffeslag kunne tilbagevendte Tadeas Galansky og hans holdkammerater igen hæve armene triumferende i vejret. White Hawks tog to point med hjem fra det storkøbenhavnske, og det åbner helt nye perspektiver for det fremtidige liv i Metal Ligaen.

Rødovre Mighty Bulls tabte nemlig samtidig sin hjemmekamp mod Rungsted Seier Capital – i øvrigt også efter et drama – og dermed har White Hawks bragt sig et enkelt point foran Rødovre. Det betyder, at høgene – hvis alt flasker sig – kan spille sig i kvartfinalen allerede søndag eftermiddag. Det kræver en sejr hjemme over Odense, og Rødovre må ikke få point ude mod Aalborg. Det sidste ser troværdigt ud, det første – en hjemmesejr over Odense – er måske det mest problematiske.

For det står 4-1 til Odense i indbyrdes opgør i denne sæson. White Hawks har en enkelt sejr, og den kom faktisk på Fyn, da man i november vandt overbevisende med 4-0. Det er hjemme i Nordjyske Bank Arena, det har knebet. I alvorlig grad endda og over længere tid. Odense har – og hold nu fast – vundet de seneste 8 gange, der er blevet spillet mellem de to hold i Frederikshavn. Det er en vild statistik. Odense har ejet Nordjyske Bank Arena i et par år, og kan man tale om, at White Hawks har en hademodstander, så må det være Bulldogs.

Men søndag eftermiddag skal der skrives et nyt og mere optimistisk kapitel i fortællingen om møderne mellem desperat kæmpende nordjyder og drengene fra eventyrforfatterens hjemby. White Hawks kæmper for om ikke Gud, konge og fædreland så i det mindste Birgit Hansen og en hel sportsinteresseret egn. Aalborg Pirates blev grundspilsvindere fredag aften. Det skete, selv om holdet ikke var i aktion. Herning kunne ikke vinde i Esbjerg, og så var den sag klar. Derfor er det en kvartfinaleserie mod de røde, der blinker ude i det fjerne, hvis altså White Hawks klarer sig forbi Rødovre. Det kan som sagt blive en realitet allerede søndag, hvis man besejrer Odense, og Rødovre taber i Aalborg. Alle andre resultater giver en finale tirsdag i Holger Danske Arena i Rødovre mellem de to bundhold. Den kan vi faktisk godt undvære.

White Hawks har brug for stor opbakning mod Odense, og den skulle der være gode muligheder for, at man får. Der er fri adgang til kampen, det skulle give masser af folk på tribunerne. Og der venter en hockeyeftermiddag af de sjældne.

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs spilles søndag klokken15.00.


White Hawks tabte efter forrygende fight - Skæbnekamp tirsdag i Rødovre GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Frederikshavn