Det kan lade sig gøre at vinde to på hinanden følgende kampe mod den samme modstander. Frederikshavn White Hawks vandt her til aften 4-2 over Esbjerg Energy og klatrer opad i tabellen.

White Hawks kom bedre ud til de første tyve minutter end set i de sidste udekampe. Høgene, der havde fået deres nyeste spiller – Kristians Rubins – med og placeret ham i førstekæden, var farlige, når man gik til angreb. Det gav nogle ret åbne chancer til eksempelvis Mikkel Bertelsen. En puck blev sendt fra egen zone op i Esbjergs, hvor den ramte banden og røg hen til Bertelsen, der desværre skød for svagt og lige på Thomas Lillie i Energy-kassen. Efter omkring 10 minutters spil fik White Hawks en ud visning for at være for mange på isen. Det gav et stort pres mod Mathias Seldrups mål. Som i fredags var han sikkerheden selv, og det ved lige ved og næsten for det vestjyske hjemmehold. Tre minutter senere kom White Hawks foran, og det skete på en kølig scoring. Rasmus Søndergaard havde pucken ved blue line, og han så, at Sebastian Brinkmann var alene inde foran kassen. Brinkmann satte pucken højt hos Thomas Lillie – som man skal på den lille mand – og så var høgene foran. Kort efter var det tæt på også at blive 2-0. Der var alvorligt klumpspil for Lillies mål, men Esbjerg spillerne kunne efter flere forsøg sende pucken ud af zonen. Også Aleksandr Bumagin fik en gylden mulighed for at score. Justin Shugg fandt Bumagin tæt under mål, men russeren var kommet for tæt på Lillie til at kunne placere pucken ordentligt. Esbjerg fik endnu et powerplay mod slutningen af perioden. Lærestregen for White Hawks var, at man skal holde alle folk på isen, for Energy var yderst farlige. Igen var det med det sorte af neglene frederikshavnerne klarede frisag, og igen kunne man takke Mathias Seldrup for det. Ikke flere scoringer i første periode, White Hawks foran 1-0.

I begyndelsen af anden periode tog Jesper Jensen en udvisning for hooking, og i samme spilmoment fik Aleksandr Bumagin 2 plus 2 for high sticking. Det kostede to mål, som Esbjerg satte ind i henholdsvis fem mod tre og fem mod fire. Der stod Søren Nielsen og Rasmus Bjerrum på de to scoringer. Først udlignede Nielsen og blev assisteret af Bjerrum, og få sekunder senere kom Energy foran 2-1 på mål af Bjerrum og assist af Søren Nielsen. Det var faktisk træls at se på, for White Hawks var mere end godt med i spillet, når man var fuldtallige. Heldigvis samlede holdet sig op, og fire minutter senere var der igen balance i regnskabet. Justin Shugg udnyttede et flot forarbejde af Aleksandr Bumagin (who else?), og den puck havde Thomas Lillie ikke en chance for at tage. Shugg rettede fra nært hold pucken af, men scoringen blev efterset på video, og man frygtede, at den ville blive annulleret, for dommerne var længe om at nå en kendelse. Heldigvis faldt den ud til White Hawks´ fordel. 2-2 efter to perioder.

Et minut og en sjat inde i de n sidste periode lavede Energy en grov forsvarsfejl. Det gav pludselig en mulighed til Lucas Andersen, og den udnyttede han sikkert. Kort efter var Nikolaj Krag alene igennem, men hans skud var ikke en udfordring for Thomas Lillie. Esbjerg overtog langsom initiativet. De var pressede til at forcere, og det gjorde de godt. I lange perioder kunne White Hawks ikke spille sig op i angrebszonen. Det fik Jari Pasanen til at tage en betimelig timeout. Det gav luft og mulighed for en taktisk snak, og det hjalp med det samme. Esbjerg havde ikke haft en eneste udvisning, men da der endelig kom én, afgjorde den kampen. Valdemar Ahlberg røg ud i fem minutter plus game for en boarding, og selvom om Mads Larsen godt nok røg ud lidt efter – i 2 minutter – så tog det brodden af Esbjergs mulighed for at sætte det sidste tryk ind. Med knap et minut igen lukkede Lucas Andersen med sit andet mål opgøret. White Hawks vinder 4-2 i Granly Hockey Arena. Stærkt.