Høgene tog tre gode point i aften, og holdt dermed fast i tredjepladsen i Metal Ligaen

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE Ishockey 4-1

Det er vel næppe gået nogens næse forbi, at Frederikshavn White Hawks ikke ligefrem har leveret som forventet i deres to seneste kampe. Her er det blevet til to nederlag mod Herlev Eagles og aftens modstander i Nordjyske Bank Arena, SønderjyskE. Sidst Mario Simionis´ tropper gæstede landets nordligste skøjtehal, endte det med en 3-1 sejr til sønderjyderne. Selv om spillet på isen, for White Hawks vedkommende, langt fra har været tilfredsstillende, burde to nederlag dog ikke kalde på de store alarmklokker. Sejre og nederlag er en del af gamet i en lang sæson med mange kampe. Nogle gange rammer man en lille downperiode. Aftens kamp er en glimrende mulighed for at sætte en prop i, og bringe sig tilbage i topstriden om Metal Ligaens dukseplads. Det plejer aldrig at blive en kedelig affære når netop de her to mandskaber mødes, og Høgene får uden tvivl noget at se til, da Sønderjyske kommer med helt friske ben. Aftens kamp, er deres første efter landskamppausen. Stort tillykke skal der også lyde White Hawks nr. 90 Radim Piroutek, som spiller sin kamp nummer 200 for Høgene. Om han er ligeså populær, som den netop genvalgte Borgmester Birgit Hansen er måske lige at strække den vidt, men Radim er uden tvivl en utroligt populær skikkelse blandt Frederikshavn White Hawks’ fans.

Kampens dommerkvartet: Jens Christian Gregersen, Steffen Frydkjær, Kasper Toft og Henrik Haurum

Første periode

Et noget anderledes tændt hjemmehold viste tænder allerede efter de første 30 sekunder, hvor de tilspillede sig flere store chancer. Presset fra hjemmeholdet udløste da også en 2 min. udvisning til gæsterne i tiden 1.38, hvor Marco Petersen måtte ud for Cross-checking. Rigtig god start af White Hawks. Den gode start fra hjemmeholdet havde virkelig sat gæsterne under pres, og i tiden 3.12 fik SønderjyskE endnu en 2 min. udvisning. Denne gang for Too many men on the ice. Bedst som SønderjyskE fik 4 mand på isen brød hjemmeholdet ENDELIG Powerplay forbandelsen. Eemli Räsänen (ass. Elias Ulander) bragede nemlig pucken ind bag Nikolaj Henriksen og scorede til stillingen 1-0. Herfra stod der White Hawks på det hele. SønderjyskE fik kun en sjældent gang smækket pucken ud af zonen og fik skiftet i kæderne. Ca. halvvejs i perioden fik SønderjyskE arbejdet sig lidt ind i kampen men uden at de kom frem til de helt åbne chancer. White Hawks havde godt styr på defensiven. I tiden 13.36 blev Frederikshavn ramt af en noget tynd 2 min. udvisning af Niklas Pavel for Roughing. Lidt uforståeligt eftersom det er et velkendt fænomen, at backen beskytter målmanden efter en blokering. Metal Ligaens nok bedste Boxplay holdte igen stand og gæsterne måtte se sit Powerplay løbe ud i sandet. Sidst i perioden fik gæsterne dog sat hjemmeholdet lidt under pres og fik testet en velspillende Mathias Seldrup, dog uden ”held”. Stillingen 1-0 holdte til pausehornet. En periode med masser af action, mange små fysiske dueller og åbne chancer.

Anden periode

Den trælse aura fra de sidste to nederlag synes væk hos hjemmeholdet. En mere en godkendt første periode skulle følges op ad en ligeså god anden periode. Dog kan de mest statistik hungrende ishockeyfans sikkert, og med lidt nervøsitet i baghovedet erindre, at White Hawks tidligere har leveret nogle dårlige anden perioder. Især på hjemmebane. Ofte har de overladt initiativet til modstanderne og lukket nogle dumme mål ind og har måtte slide sig tilbage i kampen. Det synes dog ikke at være tilfældet i dag. For hjemmeholdet fik allerede efter 1 minuts tid, tilspillet sig en stor chance, og blev ved med at sværme om Henriksens mål. Gevinsten kom da også i tiden 21.31, da Christopher Frederiksen (ass. Nikolaj Kragh-Christensen og Sebastian Brinkmann) helt umarkeret foran SønderjyskE målet, satte den ind med en følt baghånd. Perfekt start på anden periode til stor tilfredshed for de fremmødte White Hawks fans. Herefter lå kampen og bølgede frem og tilbage med chancer til begge hold. SønderjyskE jagtede reduceringen og hjemmeholdet trykkede på for at udbygge føringen. Skudstatistikken sagde 20-10 til White Hawks og de var da også klart farligst. I tiden 32.08 fik hjemmeholdets deres anden udvisning. Denne gang måtte Elias Ulander en tur i straffeboksen for Interference. Mange vil nok mene, at den også var i den tynde kategori. Desværre for White Hawks brød SønderjyskE den ellers flotte statistik med at spille til nul i undertal. Reducering kom i tiden 32.39 ved Steffen Frank (ass. Rasmus Lyø) Scoringen så ikke ud til at have rystet hjemmeholdet synderligt og de fortsatte dog også med at teste Nikolaj Henriksen og det gav igen pote. I tiden 35.45 fik Christoffer Åkesson (ass. Thomas Søndergaard) most pucken ind over stregen men dommerne vurderede, at den skulle gennemses til stor overraskelse for fans og spillere. Scoringen blev dog korrekt godkendt til stor frustration for SønderjyskE, da de appellerede for en forseelse i feltet. Scoringen satte for alvor gang i hjemmeholdet og i tiden 36.41 udbyggede de fortjent føringen til 4-1. Målscore Jesper Jensen (ass. Christopher Frederiksen og Jeppe Vinther) i Powerplay. Nu var det virkelig op ad bakke for sønderjyderne i tredje periode bagud 4-1.

Tredje periode

Ny is. Ny periode - men hjemmeholdet meget gerne fortsætte de ”gamle” takter fra de to forrige perioder, hvor de leverede flot og effektiv ishockey. Begge hold kom ud med samme fart og intensitet, som i de to første perioder. De blåblussede sønderjyder jagtede et hurtigt reduceringsmål for at kunne ryste hjemmeholdet en anelse og fik da også lagt et lille pres på hjemmeholdet, som dog havde fin kontrol med begivenhederne. Ca. 3 min. inde i perioden tog Mario Simioni Timeout, og hvad den ville medbringe af ændringer hos gæsterne kunne måske være mere direkte spil og en masse pucke mod Seldrup’s mål. Samme Seldrup måtte i øvrigt diske op med en feberredning, da SønderjyskE fik en Breakaway efter et blokeret skud fra en White Hawks back. Sønderjyskespilleren fik da også sideforflyttet Seldrup lidt, men reddede skuddet med benskinnen i en flot bensplit og stillingen 4-1 holdte stadig. Med lidt over 10 min. tilbage af tredje periode var det nu gæsterne, der tog lidt teten og hjemmeholdet måtte for en stund leve lidt på omstillinger og kontrolleret defensiv uden der dog var tegn på træthed. Man kunne også for første gang i kampen høre de ca. 20 medrejsende SønderjyskE fans. Dejligt at se dem tage den lange vej nordpå en fredag aften. Kampen var nu inde i en lidt rodet fase hos begge hold og med tre et halvt minut igen, måtte SønderjyskE indkassere en 2 min. udvisning for Interference. Hjemmeholdet i Powerplay og gæsterne fik svært ved at trække keeperen, som det ellers tit er kutyme i de sidste minutter af tredje periode. De fik dog ikke scoret denne gang, men måske mere vigtigt, de fik tiden til at gå. SønderjyskE formåede ikke at score trods 6 mod 5 og Frederikshavn kunne fortjent lade sig hylde som sejrherre.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er mandag d.22.11. kl.19.00 hjemme mod Herning Blue Fox.

Målscore Frederikshavn White Hawks: 1-0 Eemeli Räsänen (ass. Elias Ulander) 2-0 Christopher Frederiksen (ass. Nikolaj Kragh-Christensen, Sebastian Brinkmann) 3-1 Christoffer Åkesson (ass. Thomas Søndergaard) 4-1 Jesper Jensen (ass. Christopher Frederiksen, Jeppe Vinther)

Målscore SønderjyskE Ishockey: Steffen Frank (ass. Rasmus Lyø)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks:3 x 2 min.

Udvisninger SønderjyskE Ishockey: 6 x 2 min

Tilskuere: ikke oplyst