Det er ikke nemt at være hvid høg for tiden, og i eftermiddag var marginalerne igen med modstanderen.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 6-2 (0-1,2-0,4-1)

Det blev desværre til endnu et nederlag for de hvide høge, da dagens tur til Esbjerg ikke bragte point med sig. Høgene gjorde ellers en god figur, især i første periode, og dele af anden, men heldet tilsmiler sjældent de hold der ligger og roder rundt i bunden. Sådan var det også i aften, og hjemmeholdet beholder alle tre point i det vestjyske.

Det var et toptændt Frederikshavn mandskab der indledte første periode i Granly Hockey Arena, og havde godt tag i hjemmeholdet. Enkelte chancer i begyndelsen, men vi skulle helt hen til godt et minut før periodens udløb, før kampens første scoring kom.

Det var i powerplay, hvor Mikkel Bertelsen fik sendt pucken ind bag Christian Elmose, til stor jubel for den lille skare af trofaste White Hawks supportere, der havde taget den lange tur til det vestjyske denne søndag eftermiddag. Det var Daniel Baastrup der fyrede kanonen af, og den blev angiveligt ramt af Bertelsen inde foran kassen.

Anden periode blev desværre et udvisnings-helvede for høgene, hvor gæsterne var flittige til at komme på besøg i boksen. Hele fem gange måtte en White Hawks spiller gå den tunge gang til udvisningsboksen, og på den måde vinder man i hvert fald ikke ishockeykampe.

Heldigvis var White Hawks særdeles gode i boxplay her til eftermiddag, så den vej fik hjemmeholdet ikke scoret. Men det gjorde de desværre i fem mod fem spil, hvor Aleksi Halme flot blev spillet fri af Victor Sand, og den tidligere White Hawks spiller havde ingen problemer med at smide skiven det sidste stykke ind bag en prisgivet Frydkjær.

Daniel Baastrup var henne ved dommerne efter scoringen, da man i White Hawks lejren var utilfredse med, at der ikke blev dømt en Esbjerg udvisning kort før scoringen. Thomas Søndergaard blev udsat for en hårdhændet behandling, og lad os på diplomatisk vis sige, at en sådan tackling er tidligere, og i øvrigt også senere i dagens kamp, blevet dømt.

Esbjerg havde momentum nu, og Andreas Grundtvig kunne tre minutter senere styre pucken ind bag Frydkjær, til føring for vestjyderne. Ærgerligt, for indtil da havde det været klart White Hawks der havde været bedst.

White Hawks havde stadig håb om point, men det håb blev afblæst med fire scoringer på under to minutter, omkring midtvejs i tredje periode. Her gik hjemmeholdet fra 2-1 til 5-2.

Først scorede Rasmus Bjerrum i powerplay, og blot 12 sekunder senere måtte Frydkjær igen se pucken ind bag sig. Denne gang var det Downing der scorede for hjemmeholdet.

Daniel Baastrup reducerede kort efter på et tørt hug, men bare 11 sekunder senere gjorde Halme det til 5-2 for hjemmeholdet.

Mod slutningen af kampen var der ikke mere at gøre for høgene, der blot skulle have tiden til at gå. Downing kunne med sin anden scoring gøre det til 6-2, hvilket også blev kampens resultat.

PRESSEMEDDELELSE: Eetu Mäki stopper i Frederikshavn White Hawks White Hawks møder Esbjerg Energy