Frederikshavn White Hawks går i øjeblikket gennem svære tider. Det må man være ærlig at konstatere. Høgene tabte fredag aften et ret vigtigt opgør mod Herlev Eagles, og det betyder, at man for alvor er sunket til bunds i Metal Ligaen. White Hawks har efter 5 spillede kampe det enkle point, man fik efter 4-4 mod Herning forleden, og der er 6 point op til den ottendeplads, der som sidste mandat giver slutspilsplads, når den slags skal gøres op en gang i foråret.

Men, men. Det er alt for tidligt at gøre noget som helst bo op. Starten har ikke været god, det er indlysende, og det burde være helt forbudt at negligere. Men afskrive høgene skal man ikke. White Hawks leverede en skidt kamp mod Herlev, og når man skræller alle lokalpatriotiske jubelargumenter bort, så var det sådan set fortjent nok. Herlev var en beskeden my skarpere, når det gjaldt – læs: foran kassen – og så er sport – og måske især ishockeysporten – sådan indrettet, at så vinder de andre. Det skal man komme videre fra.

Og så kunne jeg helt ekstraordinært godt tænke mig lige at sende en tanke til alle, der allerede har set mørket sænke sig over frederikshavnsk ishockey for evigt: Det er sådan set meget nemt at servicere den indre pessimist. Og i disse tider er det desuden vanvittigt nemt at lufte sine mere eller mindre velovervejede synspunkter i den retning og lade dem flyde over, hvor der gives plads. Jeg vil foreslå en anden vej. Patric Wener – jeg minder lige om, at han jo altså har papir på i sidste sæson at være den bedste træner i dette land – har lagt en plan, der skal implementere nye og unge spillere til en ny spillestil. Det tager tid at få den slags til at gå op i en højere enhed, og derfor nytter det meget lidt, at man saver sit eget hold over ved den mindste modgang. Et gammelt ord siger, at græsset er grønnere, hvor du vander det. Jeg vil derfor slå et slag for, at man over en bred kam hælder 8 liter vand på optimismen og får sendt støtte afsted mod sit yndlingshold i stedet for det modsatte. Jeg har i øvrigt lyst til at afslutte den opfordring med to vise sætninger. Du kan selv vælge hvilken, du synes bedst om: Et opmuntrende ord under en fiasko er mere værd end én times ros i forbindelse med succes. Det var den ene. Her kommer den anden: Et venligt ord varmer flere vintre. Et koldt giver kuldegysninger midt om sommeren. Og skulle vi så ikke lige spise brød til?

Tilbage til det, det handler om: ishockey. White Hawks møder søndag eftermiddag Esbjerg Energy. De to hold har mødt hinanden i en tidlig preseason-kamp, og den vandt Energy med 6-1. I det opgør var Esbjerg bedst i alle tre perioder, og kun Robin Johanssons sene powerplay-scoring kunne pynte på en lettere trist White Hawks-indsats. Søndag er der med garanti andre boller på suppen fra begge mandskaber. White Hawks er – som det fremgår – i bekneb for point og bør komme med desperation og sult. Esbjerg Energy startede egentlig årets Metal Liga-kampagne fornuftigt, men to nederlag til Odense Bulldogs og Herning Blue Fox har pillet en del ved indtrykket af vestjydernes formåen. Aleksi Halme – den tidligere White Hawksspiller – er endnu ikke kommet i omdrejninger for Energy, og mange vil sikkert også mene, at man stadig ikke får nok ud af Philip Larsen, den mangeårige udlandsprofessionelle, der sidste år vendte hjem til ”De hvide mænds by”. Så det må med andre ord være to opsatte, determinerede og fyldt-med-ild-i-øjnene-hold, der betræder Granly Hockey Arena, når klokken runder 16.00 søndag. Tør vi håbe på en lille sejr?

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles søndag klokken 16.00.


Trods gode momenter i dele af kampen, måtte høgene forlade Esbjerg uden point GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Herlev