SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 5-2 (1-0,2-1,2-1)

Ærgerligt nederlag til høgene i Vojens, der ikke hakkede så meget som tv-signalet. Det fik bægeret til at flyde over på de sociale medier i løbet af kampen, hvor fansene bestemt ikke var tilfredse med den nye kanal, hvor teknikken svigtede fælt. Patric Weners tropper havde fortjent bedre, men de berømte marginaler var ikke med høgene, der må rejse tomhændet hjem fra Sønderjylland.

White Hawks fik den værst tænkelige start på opgøret i Vojens, da hjemmeholdet allerede efter 70 sekunder bragte sig foran 1-0. Gabriel Desjardins sendte pucken ind bag Galansky, til stor jubel for et trofast hjemmepublikum.

Ikke den start Patric Wener havde drømt om, men høgene fik dog rystet den hårde start af sig, og fik også spillet sig frem til enkelte muligheder i den anden ende. Et powerplay omkring midtvejs i perioden gav ikke den ønskede scoring, men man fik en fornemmelse af at man var med i opgøret.

Perioden sluttede med en Daniel Baastrup udvisning, der blev taget med ind i anden periode. Den overlevede høgene, og kort efter man blev fuldtallige, var Jonas Jakobsen på pletten med en udligning til 1-1.

Det så de mange White Hawks fans bag skærmen dog ikke, da tv-signalet tog sig et alvorligt blackout her til aften. Der er plads til forbedring!

White Hawks var tæt på 2-1 blot fire sekunder efter udligningen, da Mikkel Bertelsen fandt Rasmus Lahnaviik. Finnens forsøg blev desværre afværget af Patrick Galbraith.

Kampen blev mere fysisk i anden periode, og det behagede tilsyneladende hjemmeholdet bedst. Gustav Nielsen bragte hjemmeholdet foran 2-1 knap midtvejs i perioden, og med seks minutter tilbage af midterperioden stod Gabriel Desjardins for sin anden scoring i aften, og fik for alvor halstørklæderne til at svaje blandt de inkarnerede supportere i Sønderjylland.

Der blev ikke scoret yderligere i anden periode, selvom White Hawks kæmpede bravt. Det er desværre op af bakke for tiden, men med hårdt arbejde skal det nok vende på et tidspunkt.

Kæmpe gjorde høgene på alle måder også i tredje periode, hvor man bestemt ikke havde opgivet at få point med hjem i bussen til Vendsyssel. Thomas Søndergaard gav alt hvad han havde inde foran kassen med 10 minutter igen, og han sørgede for fornyet optimisme i høge-lejren med sin reducering til 3-2.

Kort efter var Robin Johansen flot igennem i en to mod en situation, men afslutningen sad desværre lige i gribehandsken hos Galbraith.

Der var flere gange optræk til en udligning, og White Hawks var klart bedst i slutningen af kampen. Chancerne var der, men marginalerne er lige nu imod høgene. Med godt et minut tilbage af kampen tog man time-out, og samtidig med Galansky ud af kassen, var der lagt op til en sidste desperat satsning. ¨

Men så er vi ved de der små marginaler. Pontus Englund med et slagskud, men staven knækkede i stedet for. Det gjorde at hjemmeholdet fik pucken, og William Boysen kunne score i det tomme bur. Med fem sekunder igen kunne Ville Leskinen opfange pucken, og så var det ingen sag for finnen at sende pucken ind til 5-2 i det tomme mål.

Ingen point at tage med hjem, men masser af positive takter fra høgenes side. 5-2 lyder måske stort, men det var på ingen måde billedet af kampen. Høgene havde fortjent et point, men for bundhold er det bare svært når det går en imod.

Der er en ny chance på tirsdag, hvor Herning Blue Fox gæster Nordjyske Bank Arena.

 

 


GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks møder SønderjyskE. Kommer det første point?