Frederikshavn White Hawks spiller fredag aften ude mod SønderjyskE, og høgene har brug for point. Sammen med Aalborg Pirates har man godt nok spillet færrest kampe i ligaen indtil nu – to er det blevet til – men man har endnu ikke formået at sætte point på kontoen. Et begyndernederlag til Odense i årets allerførste Metal Liga-kamp blev fulgt op af en træls bet på 3-1 til Rødovre, og White Hawks er derfor sunket til bunds i tabellen. Det kan man lave om på med en god præstation mod coach Maris Simionis tropper i Frøs Arena i Vojens fredag aften.

Mod Rødovre blev det som nævnt ikke til point, og det var på alle måder en skam. Rødovre viste sig ikke som en uoverkommelig modstander, og White Hawks var bedst især i den første periode. Herefter udviklede opgøret sig til en gang indianerhockey med chancer og fejl i begge ender. Rødovre trak fra i slutningen af den tredje periode, da man kom på 2-1 ved en fejl i høgenes forsvarsfejl, og siden satte Mighty Bulls den afsluttende scoring ind i åben kasse. Der var egentlig mere at komme efter for Christopher Frederiksen og hans holdkammerater i den kamp, og nederlaget hører til i den irriterende kategori.

Mod SønderjyskE har White Hawks en op-og-ned statistik. Det seneste møde mellem de to var i Frederikshavn i februar i år. Den kamp vandt hjemmeholdet 2-0 efter scoringer i anden og tredje periode, men SønderjyskE har vundet 5 af de seneste 8 indbyrdes. De to seneste kampe i Vojens er vundet af hjemmeholdet med sammenlagt 10-2. Sidst White Hawks vandt i Vojens daterer sig til februar i 2022. Ved den lejlighed blev det 2-1 til høgene. Og det er et SønderjyskE-hold, der har klare ambitioner om at gå langt i dette års turnering. Man vil desuden gerne være med i Final 4, som cuttes efter 16 spillede runder, og derfor må Patric Wener indstille sit hold på, at man møder en motiveret og spillelysten modstander. Læg dertil, at SønderjyskE har fået en broget start på årets liga. En enkelt hjemmesejr over Esbjerg er det blevet til, og så har man tabt til Rungsted og Herning. Det ligner et revanchesultent hjemmehold, White Hawks kommer til at stå overfor.

Robin Johansson lavede begge White Hawks-målene i 5-2 nederlaget til Odense, Gorm Topholt stod for den enlige træffer mod Rødovre. Og det er det så langt. Stolpeskud og lige-ved-chancer tæller ikke, og herfra skal der lyde et håb om, at frederikshavnernes offensiv får medvind og leverer fredag aften. Jeg har haft et antal samtaler med Patric Wener, og han taler om et længerevarende projekt, som man skal have tålmodighed med. Vi skal en del måneder frem for at kunne se konturerne af et maksimalt spillende White Hawks, mener han, og der er nye spilsystemer at vende sig til. Det handler blandt andet om en mere offensiv om mere presorienteret tilgang til spillet. Naturligvis stadig med fokus på defensiven, så man ikke bliver overspillet for nemt. Forhåbentlig viser opgøret mod SønderjyskE, at den proces hele tiden udvikler sig.

Hvis du har besluttet dig for at abonnere på Metalligaen.tv, kan du følge hele kampen direkte. I modsat fald må du vente på et fyldigt referat her på sitet kort efter sidste fløjt.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks spilles fredag klokken 19.30.


TV signalet svigtede fælt, da høgene tabte i Vojens Video: Todd Winder