Vi skal helt tilbage til det forrige årtusinde for at finde et frederikshavnerhold, der ikke klarede sig igennem til slutspillet. Men White Hawks er i øjeblikket placeret på den plads, der præcis ikke giver adgang til det forjættede land. Fredag aften spiller man en tidlig skæbnekamp.

Frederikshavn White Hawks og Rødovre Mighty Bulls har mødt hinanden ualmindeligt mange gange igennem årene. De to klubber har haft fast rendez-vous-rutine med hinanden siden slutningen af 1970´erne, og der har været mange spændende og interessante kampe imellem. Men det opgør, der venter fredag aften, har alligevel noget særligt over sig. Og det bliver den røde tråd for dette oplæg, men vi starter med to historiske møder for lige at komme i stemning.

Rødovre har erobret fem danske mesterskaber gennem tiderne, og det seneste kom i 1999. Ved den lejlighed finalebesejrede man daværende FIK, og det var i øvrigt med nuværende coach, Olaf Eller, i boksen. Ilya Dubkov og Sergej Senins var på frederikshavnerholdet, men kunne altså ikke forhindre københavnerne i at tage mesterskabet. Det kom så i øvrigt til Frederikshavn året efter, som de fleste sikkert husker.

I 2008 bumlede de to hold igen sammen i en dramatisk playoffrunde. Rødovre havde vundet grundspillet og valgte selv at møde White Hawks i kvartfinalen. Det skulle de ikke have gjort. Matt Davidson, Mike Grey, Christian Schioldan og resten af White Hawks-spillerne slog Rødovre ud efter 7 spændende opgør. I øvrigt gik høgene hele vejen til finalen det år, hvor man dog tabte til Herning. Og så kunne man have sat tommelskruerne på endnu flere møder mellem de to hold, for der har været mange, der ikke vil forlade hukommelsen. Men to må gøre det. Og så har man måske fået et hint om, hvor betydningsfuld fredag aftens kamp mellem de to hold er. Historisk interessant.

For situationen er den, at Rødovre i skrivende stund er to point foran White Hawks, men med en kamp mere spillet, efter man onsdag aften led et stort 1-7 nederlag til Odense. Metal Ligaen afvikler 48 runder, og det betyder, at Rødovre har 14 kampe igen, White Hawks 15. Med et nederlag fredag aften vil høgene være 5 point efter, og så vil man for alvor kunne mærke presset. Blandt andet fordi de kommende kampe involverer svære udebaner og formstærke modstandere.  Og White Hawks-spillerne har selv været ude med fortællinger om vigtigheden af fredagens opgør. Mikkel Bertelsen fortæller til Nordjyske, at der er tale om en must-win-match, og Mads Falborg Iversen luftede i et interview med Metalligaen.tv efter sidste hjemmekamp mod Aalborg Pirates den ide, at der intet alternativ var til en sejr. Og så kan det vel ikke siges tydeligere.

Denne sæson har budt på tre indbyrdes opgør, og White Hawks har vundet det seneste. Det var i november, hvor høgene vandt forholdsvist komfortabelt med 5-2. Men inden da havde Rødovre siddet på sin frederikshavnske modstander og blandt andet vundet 3-1 i sæsonens første opgør i Nordjyske Bank Arena. Den fulgte de op med en irriterende 4-3 sejr på hjemmebane. Irriterende fordi, White Hawks ellers var foran med hele 3-0 og lignede en sikker sejrherre.

Og så er scenen ellers sat. White Hawks har tabt 10 af de seneste 12 kampe, og nettet strammes. Der er ikke længere råd til store fejl i egen zone, brændte chancer eller tåbelige udvisninger. Der skal point på kontoen, og man skal forhindre sin direkte modstander i at få point. Simpelt og ligetil, men kan man? Det svar får vi fredag aften.

Og så bød denne uge i øvrigt på noget af en bombe. Backen Pontus Englund er med omgående virkning skiftet til Herning Blue Fox, for hvem han allerede har fået debut. Hvem skal fylde den plads ud, og hvilken betydning får det for høgenes forsvarsspil, som ikke har kørt på alle cylindre i denne Metal Liga? Tja, det må tiden vise. Vi ved mere fredag aften, og har du bare en flig af interesse i hockeysporten, så må du i hallen for selv at opleve. 

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls spilles fredag aften klokken 19.30.


White Hawks sejr i bundopgøret PRESSEMEDDELELSE: Pontus Englund stopper i White Hawks