Endelig var heldet også med White Hawks, at når man ikke spiller godt, så kan man godt vinde

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 3-2 (2-1,0-0,1-1)

White Hawks vandt bundopgøret i aftenens sene kamp i Metal Ligaen, men det blev noget sværere end som så, da holdet ellers de første otte minutter nærmest overfaldt Rødovre. Olaf Eller fik justeret tingene, og hans mandskab kunne sagtens have taget noget med hjem, da Frederikshavn blev bange for at vinde.

For hjemmeholdet forsøgte, og lykkedes med, at mose et bustræt Rødovre mandskab fra starten af. Dagens gæster i Nordjyske Bank Arena havde haft en noget længere tur til Frederikshavn, og kampen blev udsat 30 minutter, for at Rødovre kunne nå at gøre sig klar til opgøret.

Det ville høgene udnytte, og de startede med et alvorligt bombardement mod William Rørth målet. Masser af gode muligheder, og kun hjemmeholdet på pucken de første otte minutter. Det må have løbet Olaf Eller koldt ned af ryggen, at se hvordan hans mandskab agerede defensivt.

En salve af afslutninger og klumpspil resulterede i aftenens første scoring. Rødovre reddede på målstregen, eller det troede alle, og spillet gik videre en god rum tid. Da spillet blev stoppet, ville dommerne lige tjekke situationen på video, og den gav et billede af, at pucken havde sluppet stregen, og derfor korrekt godkendt scoring til vendelboerne. Emil Marcussen havde sidste stav på for hjemmeholdet, der bare fortsatte med at spille i Rødovre zonen.

Et par udvisninger til hvert hold gav ikke noget udbytte, men efter otte minutter kunne Mikkel Bertelsen gøre det til 2-0. Havde det været fodbold, ville vi have kaldt det brasiliansk det der foregik, for det var hurtige pasninger, da tre frederikshavnere var alene mod stakkels Rørth. Han var prisgivet, og Winder og Frederiksen blev noteret assisterne.

Var Rødovre så knækket? Det spurgte man sig om i Nordjyske Bank Arena, hvor Olaf Ellers mandskab var spillet ned under brættet. Men med Rødovre skal man aldrig sige de har tabt, selvom det ser allermest håbløst ud. To store nederlag i bagagen, og hurtigt bagud med to i et vigtigt bundbrag kunne tage pippet fra de fleste, men ikke holdet fra Vestegnen.

Efter 10 minutter vandt Frank Gymer en løbeduel med sin tidligere holdkammerat Måns Hansson, og han fik afsluttet i det korte hjørne. Det snød Galansky, der burde have afværget forsøget. Det var lige det halmstrå gæsterne skulle bruge, og kort efter var der bud efter en udligning. Almquist hamrede pucken på stolpen, og Rødovre for alvor tilbage i opgøret.

Resten af perioden var meget frem og tilbage, og sådan begyndte det også i den midterste periode. Her var første store mulighed til Anton Stenbakken, der ramte overliggeren for hjemmeholdet. Rødovre havde også et par løse chancer, hvor Mads Eller i den ene kom frem til en mulighed der godt kunne være blevet til mere.

Det var til tider nervøst og rodet, og ikke uden grund, det er de to hold der kæmper om den sidste slutspilsplads. Rødovre med en chance der blev reddet på målstregen af Galansky, og de fik flere gode kontramuligheder.

Mod slutningen af perioden var det Rødovre der klart dominerede, og flere gange måtte Galansky på overarbejde. Det var som om høgene blev febrilske, og for alt i verden ikke ville lave fejl. Man blev simpelthen bange for at spille ishockey, og det profiterede Rødovre af, uden dog at komme til scoringer i anden periode.

Det fortsatte i tredje periode, hvor gæsterne kom bedst ud. Lasse Carlsen med et godt skud der gik over mål, og Almquist med et farligt forsøg, som Galansky akkurat lige fik afværgede. Rødovre nærmede sig for alvor udligningen i bundbraget.

Stik imod spil og chancer, var det hjemmeholdet der gjorde det til 3-1 med 10 minutter igen. Og det var ikke en gang på en chance. Jakob Stridsberg lagde pucken i en høj bue ind foran mål, og den sejlede forbi Rørth, der nok må tage det mål på sin kappe. Svenskeren var endda tvivlsom op til opgøret, men lignede nu en matchvinder for det trængte hjemmehold.

Rødovre forsøgte at komme hurtigt tilbage i kampen, og Frank Gymer med et hammer af en afslutning på stolpen. Kort efter udvisning til Almquist, da han gik for hårdt til Gorm Topholt. Det fik hjemmeholdet ikke noget ud af, og derfor stadig seks minutter for Rødovre til at få noget med hjem fra Frederikshavn.

Med fire minutter igen røg Stridsberg i straffeboksen for hjemmeholdet, og kort efter forlod Rørth buret i en sidste satsning fra Olaf Ellers side. Det spolerede de dog selv, med to udvisninger til Mads Eller og Frank Gymer. Sidstnævnte med en 10 minutters straf.

Frustrationer begyndte at bryde ud i lys lue hos Rødovre mandskabet nu, hvor der var trængsel i straffeboksen. Bergholt og Mikkel B. Jensen røg samme vej, og så var det mulige comeback i hvert fald splittet af.

Eller var det? For da gæsterne blev fire spillere på isen, fik Mads Eller fat i pucken, og så gik det hurtigt ned mod Galansky. Eller fandt Almquist, og med 21 sekunder igen reducerede han til 3-2. Olaf Eller med time out herefter, og et aller sidste desperat forsøg på en udligning.

Det lykkedes ikke, og hjemmeholdet kunne tage tre vigtige point. Det efterlader Rødovre på sidstepladsen, i et fortættet drama der ser ud til at fortsætte grundspillet ud.

Kan White Hawks få skovlen under Esbjerg Energy? Uhyre vigtig kamp: White Hawks møder Rødovre i fatalt bundopgør