Metal Ligaen åbner om kort tid. Frederikshavn White Hawks spiller sin femte og sidste træningskamp tirsdag aften ude mod Esbjerg Energy.

Weekenden bød på to kampe for Frederikshavn White Hawks, og overordnet set er der fremgang at spore. Fredagskampen mod Aalborg Pirates var en særdeles opløftende affære, der endte med den første hjemmesejr mod Pirates i 6 kampe. Aalborg har nærmest ejet Nordjyske Bank Arena i de senere år, og det har været mere end svært for et høgehold at få point, når de røde fra limfjordsbyen har stillet til start i Frederikshavn. Men fredag aften var en herlig andenperiode nok til en sejr. To mål af Rasmus Lahnaviik vendte et truende nederlag til en 2-1 sejr.

En 18-19 timer senere var høgene så i Herning for at forsøge at få revanche mod Blue Fox. De fleste vil huske, at Mathias Bau sammen med en stak engagerede holdkammerater fik en alvorlig skovl under White Hawks i det første træningskampmøde mellem de to klubber. Det møde fandt sted i Frederikshavn for et par uger siden, og resultatet 7-2 til Herning skabte store rynker i panden hos dem, der håber på bedre tider for White Hawks. I flere sekvenser udspillede Herning faktisk sin nordenfjordske modstander, og sejren kunne have været større.

Det blev godt nok til et nyt nederlag til White Hawks klørdag eftermiddag, og det er der ikke så meget at sige til. Herning har masser af individuel kvalitet, og med en hård lokaldyst stadigt siddende i benene kunne Christopher Frederiksen og Co. ikke stille det store op. Spillemæssigt var der dog klare forbedringer at spore, og for Frederiksen selv blev opgøret en succes. To friløbere blev af høgekaptajnen konverteret til sikre scoringer. Det var i øvrigt anden gang mod Herning, at White Hawks præsenterede en dobbelt målscorer. I 2-7-hjemmekampen scorede Robin Johansson begge høgenes mål.

Tirsdag aften er det så blevet tid til pre-seasons sidste testkamp. White Hawks er igen på udebane, og denne gang har man forlænget busturen med en lille times tid og er taget til Danmarks vestligste hjemmebane, hvor Esbjerg Energy normalt huserer. Og det er til et møde med et Esbjerg-hold, der ser ret skarpe ud fra begyndelsen. Fire træningskampe har Esbjerg spillet, og man har vundet de tre. Sejre over SønderjyskE, Rødovre og Rungsted aftvinger respekt, mens et enkelt udenederlag til SønderjyskE peger i den anden retning.

Coach Patric Wener har nu arbejdet med White Hawks i et nogle uger. Jeg har talt med ham ved et par lejligheder, og det går igen, at han har været godt tilfreds med sin første tid i Frederikshavn. Spillermaterialet har potentiale er forklaringen, når man taler med ham, og man arbejder mod at spille mere målrettet og hurtigere. Det handler om flere omstillinger og flere afslutninger, og alle vi, der også fulgte Herlev i sidste sæson, ved, hvad Wener taler om. Man har bestemt ikke noget imod at se, White Hawks levere på det parameter, og selv om forsæsonen har været lidt op og ned for White Hawks, så kan man godt se, at der sker udvikling. Forhåbentlig ser vi, at den udvikling er endnu mere synlig, når man tirsdag aften møder Esbjerg.

Husk: du kan igen se kampen live på Metalligaen.tv, og det er helt gratis. Skal du dermed være fast tv-seer, når Metal Ligaen for alvor går i gang, så må du oprette dig hos Metal Ligaen. Se meget mere om dette på Metalligaen.dk.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles tirsdag klokken 19.00.


SKIDT GENERALPRØVE for de hvide høge White Hawks taber 6-3 i Herning