Sidste de hold mødtes, hev ræven fjerene af høgen i en 7-2 sejr. White Hawks ville det anderledes i lørdagens sene eftermiddagskamp i KVIK Hockey Arena. På trods af et 6-3 nederlag, var det en langt bedre indsats, der blev lagt for dagen. Selv om Herning må betegnes som titelaspiranter, så viste dagens kamp, at Patrick Wener sagtens kan bestille et jagttegn. Rævejagten er startet

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 6-3 (1-0, 3-1, 2-2)

White Hawks kom under pres fra første faceoff og efter en lynscoring ved Magnus Carlsen, lignede det en gentagelse fra gårsdagens kamp mod Aalborg Pirates, som White Hawks dog endte med at vinde. Men en lille panderynkende tendens, som vi håber på Patrick Wener får rettet op på inden sæsonstart. Der er alligevel kun en testkamp tilbage og arbejde med det på.

Herning fortsatte sin dominans og 14.42 inde perioden slap store Mathias Bau Hansen fri på blueline og var alene med Kevin Frydkjær. Samme Bau kanonerede pucken på stolpen og stillingen var uændret og det lignede, at White Hawks var kommet på en vanskelig opgave igen mod de blå ræve. Midtjyderne blev ved med at skabe gode muligheder for scoring men White Hawks så ud til at have rystet den hurtig scoring af sig, og fik mere og mere tid på pucken.

Med syv minutter tilbage af perioden, fik White Hawks deres første store chance, ved Thomas Søndergaard, der snedigt skar ind foran Marc Carruth og næsten fik overrumplet ham. Den aktion gjorde også, at Blue Fox tiltrak sig kampens første udvisning. White Hawks i Powerplay. Her var Eetui Mäki tæt på at bringe balance i regnskabet på måltavlen men fik ikke helt styret pucken forbi Herningkeeperen. Men fint overtalsspil af vendelboerne. Sidst i perioden fik White Hawks noget bedre styr på Herning og kampen så mere lige ud nu.

Anden periode lignede til forveksling første. Det var hjemmeholdet, der igen lagde ud med et massivt stormløb mod Kevin Frydkjær i målet. 17.26 blev det så White Hawks tur til at have en mand i straffeboksen. En lidt tynd en af slagsen men det ændrede ikke på, at Mikkel Bertelsen sendte sit hold i undertal i to minutter. Herning i Powerplay og de fik hurtigt etableret sig i White Hawks’ zone. Herning var i øvrigt fyldt op med tidligere ”frederikshavnere”. Blandt andet Santeri Suistio, Christian Mieritz, Mathias From, Mathias Bau Hansen, Jakob Böll, Patrick Madsen og Pelle Hånberg.

14.51 i anden periode slap nyudnævnte kaptajn Christopher Frederiksen fri af hans markering og elegant udspillede Marc Carruth og udlignede til stillingen 1-1. Godt kommet tilbage i en kamp, der stort set var domineret af Herning fra start af. Målet tændte White Hawks spillerne, og de fik tilspillet sig nogle flere gode muligheder, men den helt store chance lod vente på sig. Blue Fox to pointmagere Brett Thompson og Jesper Thörnberg kunne ikke rigtig få gang i deres spil. De havde indtil videre, været underligt anonyme i kampen.

Trods en god White Hawks periode var det igen hjemmeholdet der kunne bringe sig foran 2-1 ved Victor Cubars, der helt ubesværet, kunne prikke en returpuck fra Kevin Frydkjær, i kassen. I minuttet efter, blev begge hold ramt af en udvisning. Det var dog personlige straffe, så begge hold fuldtallig. Efter dobbeltudvisning havde White Hawks to rigtig store chancer. Først Christopher Frederiksen og bagefter Thomas Søndergaard. Flot spil af vendelboerne, der stod godt imod Herningpresset.

I tiden 5.05 måtte gæsterne så bukke under for trykket da Hernings Martin Eskildsen brugte baghånden til at bringe sit hold foran 3-1 – og nok også fortjent set over hele kampen. I periodens sidste minut fik Herning bragt sig yderligere foran til stillingen 4-1. Målet blev scoret af Lukas Bang, der efter han fik scoret, puffede til Mads Falborg Iversen. En helt igennem stupid handling i en træningskamp, og så endda efter man har scoret.

Sidste periode startede mere afdæmpet. Stadig med Herning som det toneangivende del. 14.08 bragte Herning sig så på 5-1. Mathias Bau hev kort og godt bukserne af både Rasmus Søndergaard og Kevin Frydkjær, der dog gjorde hvad han kunne for at forhindre scoringen. Flot aktion af den store dansker og Frederikshavn spillede nu kun for at holde kampformen ved lige. Heldigvis har White Hawks en uhyre skarp kaptajn i Chris Frederiksen, der ligeså køligt som Bau, udplacerede Carruth til reduceringen 5-2. Flot aktion af ham og godt at se der stadig var lidt spræl i White Hawks.

9.56 havde Jonas Jakobsen en stor chancer, der mindede om chancen fra før. Flot opspil af Emil Marcussen men Jonas fik overplaceret sit skud. Mod slutningen af perioden blev Herning ramt af endnu en udvisning og White Hawks Powerplay. Det fik de hurtigt sat op og fik pucken flyttet hurtigt rundt og det gav pote. Eetu Mäki hamrede pucken ind bag Carruth, der har set bedre ud. 5-3 til Herning – flere troede det var slutstillinen, men Suistio ville det anderledes. Et slud fra den tidligere White Hawks back blev omsat til en retur som Oskars Cibulskis satte i kassen. 6-3 til rævene

Overordnet set, langt bedre takter sammenlignet med den første kamp mod Herning. Skarphed i pasninger, skarphed i afslutninger og tempo med puck var nok den afgørende faktor i denne kamp. Målt på de parametre, var Herning noget bedre end White Hawks. Men en markant bedre indsats. Kampen sluttede 6-3 til Herning.

Næste og sidste testkamp for White Hawks er ude mod Esbjerg Energy.

White Hawks afslutter pre-season mod Esbjerg Energy White Hawks vandt 2-1 i en intens testkamp