Den næste periode er en brydningstid for Frederikshavn White Hawks. Det bliver en noget decimeret trup, der onsdag morgen møder op til morgentræningen efter aftenens kamp mod Rungsted Seier Capital. Liam Folkes er allerede rejst tilbage til Nordamerika, og efter mødet med Rungsted rejser Kristians Rubins samme vej. Og så må man formode, at Aleksandr Bumagin og Justin Shugg stadig ikke trækker i spilledragten. Man behøver kort sagt ikke at have taget den helt store clairvoyanceeksamen for at tro på, at der snart sker et eller andet på spillerfronten hos høgene.

Men indtil da gjaldt det tirsdag aften mødet med Rungsted Seier Capital hjemme i Nordjyske Bank Arena, og det helt store spørgsmål til opgøret var, om White Hawks kunne formå at få lukket af i egen zone. Målene har raslet ind i den seneste tid, og det er den væsentligste årsag til, at pointhøsten har været sløj.

Den første periode går på ingen måde over i historien. Slet ikke. Intensiteten var der sådan set ikke noget i vejen med, men evnen til at ramme hinanden med flere på hinanden følgende afleveringer var ikke til stede konsekvent. Det gjaldt begge hold, og derfor lagde triste atmosfæreforladte Nordjyske Bank Arena vægge til en rodet affære. White Hawks havde sit første forsøg mod kassen efter fire minutters spil, og det var Gorm Topholt, der fik en friløber. Han forsøgte at lægge pucken imellem benene på Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet, men den blev læst. Kort efter kom periodens eneste mål. Rungsted kørte pucken rundt i høgezonen, og et blødt håndledsskud blev sendt mod Mathias Seldups mål. Undervejs blev pucken berørt af Tim Daly, og den snød fuldstændig Seldrup. Med knap fire minutter igen tog White Hawks en hooking-udvisning, og det var tæt på at give et mål til hjemmeholdet. Altid energiske Gorm Topholt ragede pucken til sig og fandt Radim Piroutek, der dog brændte det gode tilbud. Med få sekunder tilbage på uret burde det være blevet 1-1. Lucas Andersen fik en sukkerpasning fra Jesper Jensen og havde et næsten åbent mål at lægge pucken ind, men afslutningen sad desværre forbi mål. 1-0 til Rungsted efter de første 20 minutter.

Jeg talte om at få lukket defensiven i. I anden periode fik man beviset for, at det endnu ikke er sket. De midterste tyve minutter blev et mindre mareridt for hjemmeholdet, der måtte se målene rasle ind. Indledningsvist havde Mathias Mølgaard et glimrende forsøg, hvor han udnyttede sin store fysik. Der kom dog ikke mål ud af anstrengelserne, men på det efterfølgende kontraangreb scorede Rungsted til 2-0. Nikolaj Rosenthal sendte et trækskud helt op i krogen hos, men den burde Mathias Seldrup måske have haft. Mathias Mølgaard havde endnu en chance, og der var en friløber til Gorm Topholt, men når man ikke scorer på den slags muligheder, så betaler man før eller siden prisen. For White Hawks blev det før, for målene kom nu i en lind strøm. I powerplay blev det 3-0 til Seier Capital i en situation, hvor høgene blev spillet helt tynde. André Pison Stærmose og Rasmus Thykjær Andersson gjorde det til 4-0 og 5-0 til Rungsted, og det blev en smule anstrengende at være til stede i Nordjyske Bank Arena. Hjemmeholdet kunne ikke få noget som helst til at fungere. Modløsheden bredte sig hos spillerne, pasningerne var skæve, og man løb ind i hinanden. Det bedste ved det hele var, at perioden heldigvis sluttede.

White Hawks skiftede fra tredje periodes begyndelse Mathias Seldrup ud med Kevin Dich Frydkjær. Seldrup har igennem det meste af denne sæson været en sikker skanse hos White Hawks, og det er også svært at laste ham for ret meget i dag. Rosenthals mål måske, men forsvarsspillerne foran Seldrup må også tage et ansvar. Desværre for Kevin Dich Frydkjær fik Rungsted prikket hul på ham nærmest med det samme. Mathias Røndbjerg bragte de blåklædte nordsjællændere på 6-0 efter kun 1.46 spillet af perioden. Kort efter kunne Mads Larsen reducere til 1-6, men i powerplay kunne Rasmus Thykjær Andersson lave sit andet mål for dagen og bringe Rungsted på 7-1. White Hawks kollapsede og endte med at få en snitter af de virkeligt trælse. Der er noget at arbejde med inden det tv-transmitterede lokalopgør d. 29. december.