Selvom Rødovre chokstartede formåede White Hawks at slå tilbage i kampen, i en målfattig kamp. En fuldt fortjent sejr, også selv om afgørelsen faldt i straffeslag

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Lad os ikke håbe, at ordet revanche bliver et ord der skal hives alt for mange gange frem i denne sæson når det gælder White Hawks. Godt nok var det ikke Rødovre de tabte til i fredags, men ingen tvivl om, at White Hawks gerne ville viske fredagens nederlag væk med en sejr over Rødovre i Rødovre Centrum Arena.

Kampens dommerkvartet: Rasmus Toppel, Mads Frandsen, Jari Møller Madsen og Fred Monnaie

Første periode

Starten kunne nærmest ikke være værre for White Hawks. Efter blot 50 sekunder måtte Galansky allerede rage pucken ud af egen net. Lejesvenden Johan Lundgren fra sidste sæson passerede en totalt udspillet Galansky på en lækker tværpasning fra Miro-Pekka Saarelainen. Ikke den start man havde håbet på. I det hele taget stod der Rødovre på begivenhederne og kampbilledet mindede meget om kampen i fredags, hvor Frederikshavn ofte havde store vanskeligheder med at tilspille sig de helt store åbne chancer. Godt nok havde Sebastian Brinkmann og Cip et par gode muligheder for at bringe balance i regnskabet i kampens indledning, men det havde Rødovre bestemt også. Flere gange måtte Galansky ud i nogle gode redninger.

Som tiden skred frem i perioden, kom White Hawks dog bedre med i kampen. Da hjemmeholdet tilmed blev ramt af en 2 + 2 min. udvisning, fik høgene en gylden mulighed for at bringe sig tilbage i kampen rent stillingsmæssigt. Trods et godt overtalsspil fra White Hawks og med ganske fint pucktempo udeblev scoringen. Gode takter fra gæsterne, som virkelig fik lagt pres på værterne efter den dårlige start. Rødovre blev ramt af endnu en udvisning med ca. 6 minutter tilbage af perioden men heller ikke denne gang formåede Frederikshavn at udnytte overtallet. Trods det gode momentum i Powerplay manglede de stadig kronen på værket i form af mål. Et grimt uheld til White Hawks kaptajn Jesper Jensen, gjorde at de fremmødte tilskuere holdte vejret for en stund. Heldigvis kom han på skøjterne igen og kampen kunne fortsætte. Dog med en pause til samme Jesper Jensen. Udvisningerne til Rødovre var stærkt medvirkende til, at Frederikshavn sluttede perioden som det mest toneangivende hold. Det lovede godt for anden periode.

Anden periode

Perioden startede knap så hæsblæsende som første periode og Frederikshavn havde virkelig fået arbejdet sig tilbage i kampen godt hjulpet af de mange udvisninger fra forrige periode. En lille streg i regningen, for gæsternes vedkommende var dog, at White Hawks kaptajnen ikke var med på isen og blev erstattet af unge Nicolaj B. Kristensen. Men fortsat godt spil at høgene og det begyndte så småt at trække op til mål. Det var i hvert fald Frederikshavn som det dominerende hold og med de mest nærgående chancer. Rødovre havde svært ved at få spillet til at hænge sammen og modsat første periode, havde de svært ved at få deres angrebsspil sat op. Rødovre fik dog en stor chance for at bringe sig foran ved Frank Gymer, der fik en tværpasning serveret lige foran White Hawks målet. Den gik dog forbi men trængselstiderne var ikke ovre, for blot et minut senere havde Rødovre et godt hug på stolpen.

Efter denne ”omgang” skulle Frederikshavn lige finde sig selv igen og finde tilbage til det de gjorde godt i starten af perioden. Som perioden skred frem, steg også intensiteten og kampen lå virkelig og tippede til begge sider. I bund og grund en ganske seværdig kamp med mange chancer til begge hold og fint tempo. Derfor var det også en forløsning for White Hawks, da Linus Lundberg dukkede op og bragte hans holdkammerater på tavlen til stillingen 1-1. Perioden sluttede med White Hawks som de mest toneangivende, også selvom Rødovre havde et par store chancer i midten af perioden og med 40 sekunder igen. Men det generelle talte for, at White Hawks måske ville tage alle tre point med sig tilbage til Vendsyssel.

Tredje periode

Spørgsmålet var, hvem af de to duellanter, der havde flest kræfter og overskud til at kunne trække sig sejrrigt ud ad kampen. Begge hold havde haft store chancer inden tredje periode og man fornemmede lidt, at der måske skulle enten en udvisning eller en personlig fejl til fra en af de hold, til at afgørende kampen. Det handlede i hvert fald om, at holde sig ude af straffeboksen. Der manglede heller ikke afslutninger i denne periode. Slet ikke fra White Hawks side af, hvilket var ganske positivt. Måske mere skarphed i afslutningerne.

Ca. midtvejs i perioden skiftedes begge hold til at have puckbesiddelse og spillet blev mindre og mindre chancebetonet. Der begyndte at tegne sig et billede af, at man gerne ville have noget med sig fra kampen i form af point. Periodens eneste udvisning faldt til Mikkel Binou Jensen og for anden tredje gang i kampen formåede White Hawks ikke at profitere at overtallet. Sidst i perioden var det som om, at begge hold var indstillet på Sudden Victory og det blev også en realitet da uret viste 60.00.

Sudden Victory og straffeslag

Rødovre fik en gylden mulighed i SV da Johan Lundgren trak en 2 min. udvisning på Santeri Suistio. På trods af Rødovre overtallet (4 mod 3) opsnappede Frederikshavns Christopher Frederiksen en løs puck fra en uheldig Rødovre spiller og rev sig løs og var alene mod Rødovrekeeper Luis Ingvordsen, men skød lige i gribehandsken. Meget svar afslutning fra den ellers bundrutinerede frederikshavner. Skuffende i den fase af kampen. Kampen skulle afgøres i straffe og den vandt Frederikshavn 2-1. Aleksi Halme blev matchvinder, hvor også Radek Cip scorede på sit forsøg.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er mandag d.19.9 kl.19.00 hjemme mod Esbjerg Energy