Frederikshavn White Hawks har gang i en rigtig rutsjebanesæson. Det går op og ned, så det kan mærkes. Efter mange nederlag havde man fundet rytmen og en god stime med sejre, men den blev brudt i søndagens opgør mod SønderjyskE, der vandt komfortabelt med 7-2.White Hawks vandt skudstatistikken i Vojens, og det er faktisk en sjældenhed, at det sker. Men det gav ikke point, og forude venter en ny kamp.

Tirsdag aften er høgene i Granly Hockey Arena for at møde Esbjerg Energy, og det ser på forhånd lige og interessant ud. Det var jo netop mod Esbjerg, at White Hawks fik dette års første sejr, og selv om det godt nok skete hjemme i egen hule, så kan man have forhåbninger om, at der kan hentes noget med hjem fra Vestkysten. Men, men. Esbjerg er svære at bide skeer med, når det kører for dem, og sæsonen har hidtil budt på to opgør i Esbjerg, hvor Mathias Seldrup og hans holdkammerater for alvor satte frederikshavnerne på plads. En træningskamp i august endte 6-1 til Energy, og meget bedre blev det ikke, da så turneringen kom i gang. Knap en måned senere blev det nemlig 6-2 til hjemmeholdet. Så White Hawks ved, hvad der kan vente.

White Hawks kunne have overhalet Herlev Eagles på Metal Ligaens syvendeplads, hvis man vandt i Vojens. Det skete ikke, men det kan til gengæld blive tilfældet efter tirsdagens runde. Det kræver en høgesejr over Esbjerg, og Herlev skal samtidig tabe hjemme til Odense. Og så vil en sejr til Patric Weners mandskab mindske afstanden til Esbjerg, der i givet fald kun vil være 6 point foran høgene. Ikke helt skæve perspektiver.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles tirsdag klokken 19.00.


Esbjerg vandt tæt og underholdende affære i overtid 43 skud i Vojens, var ikke nok til point. Høgene tabte fortjent med hele 7-2