Frekvensen af kampe, der resulterer i point er heldigvis stigende for Frederikshavn White Hawks. Det blev desværre ikke til en sejr i tirsdagens opgør mod Esbjerg Energy, men en udligning kort før den ordinære tids udløb betød, at høgene trak dysten ud i forlænget spilletid. Her var Energy stærkest og satte 4-3-scoringen ind få sekunder før, der skulle straffeslag til. Men det ene point var også fint, og det betød, at man igen bragte sig foran Rødovre Mighty Bulls.

Fredag aften er det igen blevet tid til en herlig hockeyaften. På forhånd ligner det i hvert fald et spændende og actionfyldt brag, når Herning Blue Fox kommer til Nordjyske Bank Arena. De to hold har mødt hinanden to gange i denne sæson, og begge gange har Herning været en alvorlig torn i øjet på White Hawks. Opgørene – både det i Nordjyske Bank Arena i september og det i KVIK Hockey Arena i oktober – var lige, men med White Hawks i førersædet til det allersidste. Og så endte begge alligevel med Blue Fox som vinder. Det syntes fuldstændigt uretfærdigt, at Herning kunne vinde i Frederikshavn. Ved den lejlighed førte høgene 4-1 inden den sidste periode, og det lignede årets første sejr. Men på en flot tredje periode kom Blue Fox tilbage og udlignede med kun et irriterende lille sekund tilbage på uret. Og så var overtidsscoringen også signeret de blå fra Midtjylland. Scenariet var stort set det samme i det omvendte opgør. Ny udligning kort før tid og igen med Herning som vinder af overtiden.

Så nu er der altså lejlighed for White Hawks til at sige et lille tak for sidst og endelig tage en sejr mod Metal Ligaens førerhold. Herning har sit eget lille tabelræs med Aalborg Pirates om duksepladsen i ligaen, men ikke alt sidder i skabet for Pelle Hånbergs tropper. Senest fik man eksempelvis et overraskende nederlag til Rødovre Mighty Bulls, og det illustrerer med al tydelighed, at årets Metal Liga er forunderlig og mere lige, end man skulle tro. Den gamle kliché, der fortæller, at alle kan slå alle, har virkelig tyngde bag sig. Og selvfølgelig kan White Hawks slå Herning. Det kræver en indsats på højde med dem, der for nylig gav en serie af gode sejre, men det kræver også hjælp fra tribunerne. Der er happy hour i hallen fra 18.00 til 19.00 med nedsatte priser på øl, vand og mad, og så får du altså fed hockeykamp bagefter. Whats not to like?

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox spilles fredag klokken 19.00.


Smalt nederlag til White Hawks GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn