En helt igennem godkendt White Hawks indsats rakte ikke til point med de danske vicemestre. Det er stærkt at holde et så godt hold som Herning Blue Fox nede på en enkelt scoring, selvom en sejr havde lunet godt. Havde White Hawks været lidt mere effektive i første periode, havde sejren absolut været inden for rækkevidde

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Top mod bund. Så enkelt kunne det siges om aftens kamp. Aftens gæst må betegnes som seriøse mesterskabsaspiranter og indtager også førstepladsen i Metalligaen. Trods to nederlag i streg, har White Hawks fundet lidt af melodien igen. Det lyder ikke så falsk mere og dirigenten Patric Wener har fået White Hawks orkestret til at spille mere i takt. Spil højt, og giv endelig ræven tinnitus.

Kampens første store chance faldt til Jonas Jakobsen, der var centimeter fra at få staven på en farlig tværpasning.
Indtil da, havde kampen haft lidt skiftende momentum, hvor ingen af holdene satte alle sejl til. Der blev spillet sikkert fra begge hold af uden de store risici. Hernings Oskars Cibulskis fik en 2 min. udvisning for Tripping og White Hawks i Powerplay men de fik ikke tilspillet sig den store åbne scoringsmulighed denne gang.

Jesper Thörnberg var tæt på at blive første mand på måltavlen, da han helt umarkeret foran Galansky modtog pucken fra Mathias From. Hans skud var dog for upræcist og stillingen uændret.
Sidst i perioden blev White Hawks Månsson ramt af en udvisning og Herning i Powerplay. Heller ikke rævene formåede at åbne ballet og godt stået imod af White Hawks undertallet.
Mod slutningen af perioden kom der lidt flere chancer i begge ender. Først til Mathias Bau, der køligt satte sin markering af, og fik sendt et farlig skud afsted mod Galansky, der lige fik pucken fejet ud til siden. Dernæst var det Robin Johansson tur til at have en stor chance, da han var tæt på at sende pucken ind bag Carruth fra en lidt spids vinkel. Perioden endte målløs og egentlig et ganske godt billede på kampen indtil videre.

Første scoring lod stadig vente på sig, selv om Thomas Søndergaard var uhyre tæt på at blive første kampens første målscore. Rigtig flot spil at høgene. Minuttet efter blev Herning ramt af endnu en udvisning og White Hawks i Powerplay igen. Denne gang gik det knap så godt med at få formationen op og da White Hawks så blev fuldtallig, kvitterede Jacob Stridsberg så lige med en 2 min. udvisning for Boarding. Ikke det bedste valg i en kamp, som lå og tippede til begge sider i spil fem mod fem.

Kampen fik så til gengæld noget tænding, da en episode bag Blue Fox målet, der lignede en Cross-Checking af en Herningspiller ikke blev dømt. I samme sekvens fik Herning afsluttet på mål og her blev Galansky ramt på armen ved en blokering. Den fik White Hawks op i det røde felt, og der skulle to dommere til at isolere Daniel Baastrup-Andersen.
Kampen var som forvandlet. Der blev gået til stålet og der tacklingerne bragede løs i Nordjyske Bank Arena. Også de ulovlige. Spilleren bag den tåbelig udvisning, var den tidligere White Hawks spiller Patrick Madsen. Nu var det hjemmeholdet i Powerplay, men heller ikke denne gang fik publikum noget at varme sig på. Bedst som alle troede, at anden periode ville blive uden mål, satte Lukas Bang Przemieslo og Simon Schleicher afsted i en kontra og overrumplede Galansky, der blev udspillet af de to Herningspillere. Bagud 0-1 efter anden periode, må Galanskys klasseredning, være det mest opløftende moment for hjemmeholdet. Selvom den bundrutinerede keeper havde sideforflyttet sig, fik han alligevel griberen på.

Herning lagde tryk på start af og var allerede ved at fordoble målscoringen efter blot få sekunders spil. Herning blev ved at presse White Hawks højt oppe i egen zone og det forstyrrede høgenes opspil og de fik sjældent ro til at få noget sammensat spil i gang. Omvendt må også bare anerkende forskellen på de holds spillere. White Hawks havde bestemt stor ære af kampen og spillede til tider lige op med titelaspiranterne. Mikkel Bertelsen fik med ca. 12 minutter igen af perioden en stor chance, men igen fra en lidt for spids vinkel og Carruth kunne ”parere” skuddet med sin krop.
Indtil videre en godkendt indsats af hjemmeholdet, der lige pludselig fik muligheden for at bringe balance i regnskabet, da Hernings Oskars Cibulskis fik en 2 min. udvisning for Cross-checking.

Med 6 minutter igen af perioden fik Patrick Madsen sin anden udvisning i kampen, under store protester fra samme Madsen, der helt klart mente, at det blot var tale om et hændeligt sammenstød. White Hawks i overtal igen, og skulle de tilbage i kampen, så var det nu. Hjemmeholdet fik hurtigt sat formationen op i Hernings zone men alt for mange upræcise pasninger gjorde, at de aldrig fik spillet sig frem til nogle scoringsmuligheder. Herning kunne stille og roligt spille sig fuldtallig. Perioden endte uden White Hawks scoring og Herning kunne hive alle pointene med sig hjem til Heden.