Lokalopgøret mellem Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates blev et mindeværdigt af slagsen. Ikke spillemæssigt, for man må være ærlig og konstatere, Aalborg Pirates var for stor en mundfuld for høgene denne aften. Når kampen alligevel borer sig fast i fans af White Hawks ´hukommelse, så er det fordi, afslutningen på det hele blev vild. Aalborg var undervejs foran med 4-0. En Aleksi Halme-reducering ændrede sådan set ikke det faktum, at Pirates sad på det hele. Og helt fortjent i øvrigt. Men så kom en vanvidsafslutning, som skulle vende op og ned på alt. Med 3.25 igen af tredje periode fik Thomas Søndergaard sat en stok på en pasning, og så stod det ”kun” 2-4. Daniel Trkulja slap kort efter igennem og lagde 3-4 scoringen ind, og så var der dømt gyser. Høgene skabte sådan set ikke det store, men i de døende sekunder af opgøret kunne Christopher Frederiksen med de sidste kræfter smide pucken mod mål. Her blev den rettet af et par gange, inden den til sidst snød Thomas Lillie i Pirates-kassen. Aleksandr Bumagin fik senere tilkendt scoringen.

I presseafdelingen i Nordjyske Bank Arena kunne man efter scoringen konstatere, at der var sølle 0.4 sekund tilbage på uret, da Bumagins berøring sendte pucken det sidste stykke ind. Det var vildt, men det er faktisk overgået i nyere tid. Nogle husker måske, at Aleksi Halme debuterede for omkring halvandet år siden i en kamp mod netop Aalborg Pirates. Her blev Halme målscorer og afgørende målhelt med kun 0.1 sekund tilbage på uret. Og så er jeg efterhånden så moden af alder, at jeg er begyndt at trække på min hukommelse. Den fortæller mig, at gamle FIK en gang fik sin allerførste sejr over Pirates – som den gang hed Aab – i forbindelse med en kamp i starten af 80´erne. God old Chappy stod for den scoring, og selv om der var over 2000 individer i Frederikshavn Skøjtehal den dag, så så de fleste ikke målet. De havde nemlig forladt isarenaen for at komme hurtigt hjem i klar forvisning om, at opgøret, de netop havde overværet, ville ende 2-2. Det gjorde det bare ikke. ”Chappy” skød direkte fra faceoffpletten, og pucken drev hele vejen ind. Jeps, sådan er der så meget.

Nå, der måtte overtid og straffeslag til i mandags, og selv om Aalborg endte med at tage bonuspointet, så kom White Hawks langt bedre ud af det opgør, end det undervejs så ud til. Høgene fik et point i en kamp, hvor man var nedspillet som sjældent set. Og det er vel egentlig ikke så tosset endda.

Mandag aften er Pelle Hånbergs tropper på den længste tur i Metal Ligaen. Rungsted Seier Capital lægger is til, og selv om der langt til Hørsholm, og Bitcoin Arena typisk er et svært sted at spille, så har høgene og deres fans forhåbninger om point. Det skyldes flere ting. Rungsted er eksempelvis ikke i øjeblikket et sådant sted rent formmæssigt, at man får kuldegysninger af at tænke på dem. Det kører faktisk ikke rigtigt for nordsjællænderne. Det alene giver muligheder, selv om White Hawks heller ikke kan siges at være i topform. Men høgene skal også have et vågent blik på, hvad der sker lige under dem i tabellen. Her ligger Rødovre, og Mighty Bulls rører på sig i øjeblikket. Olaf Eller er ny/gammel mand i front for de røde, efter at Magnus Sundquist fandt nye veje for sin trænerkarriere, og Eller har ind til videre haft god effekt på Rødovreholdet. En gedigen 5-0 sejr hjemme over Herning blev fulgt op af en glimrende præstation i Vojens mod SønderjyskE, hvor man måtte give sig efter forlænget spilletid.

Så man kan med nogen ret påstå, at White Hawks er et presset hold. Det samme er Rungsted, og derfor er der sat vand over til en gyser. Du får helt naturligt et fyldigt referat af kampen her på sitet kort efter sidste faceoff. Som altid kan du følge kampen på TV2 Play.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks spilles mandag klokken 19.00


White Hawks tog vital sejr i bundbraget mod Rungsted PRESSEMEDDELELSE: Radek Cip stopper i White Hawks