To pinde med hjem i bussen fra Hørsholm, var vigtigt i bestræbelserne på at komme i slutspillet. Sejren kom i hus efter overtid, hvor Christopher Frederiksen blev matchvinder

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 2-3 (2-1,0-1,0-0) (0-1)

Det blev til to vigtige point til White Hawks, da de tog den første sejr i 2023. En god indsats i store dele af kampen, gav en fortjent sejr, mod et Rungsted hold, der for øjeblikket er ramt på mandskab. Nordsjællænderne satsede alt i overtiden, da de erstattede keeperen med en ekstra markspiller, men det kostede, så høgene tog sejren med hjem i bussen til Vendsyssel.

Galansky blev testet under første Rungsted angreb, og hjemmeholdet lignede nogle der ville ud og angribe høgene. Trods mangel på mandskab, var det nordsjællænderne der så skarpest ud fra første periodes start.

Efter små fire minutter fik de også scoret, da Galansky ellers havde en fin redning på Yannick Vedels afslutning. Den stod Gustav Green klar i slottet til at tage imod, og han smed pucken ind i netmaskerne, og så kunne en ellers tam skøjtehal i Hørsholm juble over åbningsscoringen.

Frederikshavn havde ikke de vilde offensive højdepunkter at berette om, før der var spillet godt ni minutter. Her fandt Dahlroth med en fornem tværpasning Thomas Søndergaard, og han first-timede skiven ind bag en prisgivet Grubak i hjemmeholdets bur. 1-1, og jubel blandt de White Hawks fans der havde fundet vej til Bitcoin Arena denne mandag aften.

Finske Aleksi Halme havde et par muligheder for White Hawks, uden det kastede scoringer af sig, og bedst som man havde indstillet sig på uafgjort ved første pause, kunne hjemmeholdet med små tre minutter tilbage af perioden, bringe sig i spidsen på ny.

Igen en retur fra Galansky, ingen backer til at hjælpe, og så havde Magnus Carlsen relativ let ved at bringe Rungsted foran for anden gang i kampen. Den føring holdt perioden ud.

Anden periode skiftedes de to hold til at have momentum. Hjemmeholdet indledte bedst, og havde flere afslutninger på mål. Flere gange røg målet ud af position i begge ender, hvilket til tider gav et lidt rodet billede af kampen.

Godt midtvejs var det White Hawks der havde momentum. Det udnyttede de til en udligning, da Christopher Frederiksen hoppede ind over banden, erobrede pucken, og klappede den ind bag Grubak til 2-2. Her lykkedes presset mod Rungsted defensiven perfekt, og endelig lidt medgang til høgene.

Den medgang kunne være fulendt kort efter, da Trkulja blev forhindret i at afslutte ordentligt. Dommerne takserede det til straffeslag, men her misbrugte svenskeren den store mulighed for at bringe vendelboerne i spidsen af opgøret.

Derfor uafgjort efter 40 minutters ishockey i Hørsholm.

Morten Jensen havde en stor mulighed allerede efter godt et minut af tredje periode, men heldigvis var Galansky vågen, og diskede op med en stor redning. Ikke længe efter var Halme på spil i den anden ende, men han fik ikke held af sin afslutning, der blev forstyrret lige til sidst.

De unge i fjerdekæden viste sig flot frem flere gange i aften, og Christoffer Åkesson var uheldig, da han tæt under mål blev spillet fri, men ikke rigtig fik ram på pucken.

Ram på pucken fik Nikolaj B. Kristensen efter syv minutter, men desværre sneg den sig lige over mål, på den store chance, hvor han stod fri foran Grubak.

Med syv minutter igen var der powerplay til White Hawks, da Bergholt fik sig en fortjent udvisning. Overtallet blev spillet i alle to minutter i Rungsted zonen, men den helt store chance udeblev. En tåbeligt overtændt Morten Jensen tog sig også en lille nævefight mod Thomas Søndergaard, og skulle være heldig med ikke at ryge ud i straffeboksen.

Med fem minutter igen fik Rungsted powerplay, da Daniel Madsen måtte til afkøling. De spillede også pucken rundt, men høgenes boks stod ganske glimrende, og holdt hjemmeholdet fra chancer.

Vi fik ingen scoringer i tredje periode, og der skulle overtid til i Bitcoin Arena. Her blev White Hawks idømt en to minutters udvisning for at være for mange spillere på isen. Pelle Hånberg var rasende og kaldte dommeren til sig. Der var intet at gøre, og Halme måtte tage plads i straffeboksen.

Det så svært ud for White Hawks nu, men så kom der en kæmpe gave fra Rungsteds nye norske træner, Roy Johansen. Han tog Grubak ud for at spillet 5 mod 3, og det skulle vise sig at være dumt. Christopher Frederiksen erobrede pucken, og kunne sende den i det tomme bur, og dermed blive matchvinder for høgene.

To enormt vigtige point for White Hawks, der blev tiljublet af de medrejsende fans efter kampen. Spillerne fik fortjent hyldest, og man kunne fornemme forløsningen, da spillerne kom i omklædningsrummet.

Nu venter der en lang bustur hjem, og så kan man i morgen begynde at se frem mod fredagens hjemmekamp mod Esbjerg Energy.