Frederikshavn White Hawks havde sat en fin serie på fire sejre i træk sammen, inden Odense Bulldogs dukkede op i Nordjyske Bank Arena og ødelagde stimen ved at vinde 2-1. Men frederikshavnerne kom straks tilbage på sporet, da man mandag aften tog en fin skalp i kraft af Aleksi Halmes vidunderlige scoring kun et sekund før tid.

Halmes mål er efterfølgende blevet sammenlignet med den kasse, som gode gamle Craig Chappy Chapman lavede i starten af 80´erne, og det er helt på sin plads. Chappys mål blev dog scoret under andre omstændigheder. Ved den lejlighed – hvor modstanderen i øvrigt også var fra Aalborg, men hed Aab – var der ét sekund tilbage af kampen, men uret var sat i stå, da der var icing i Aabs forsvarszone. Mange tilskuere var i gang med at forlade Frederikshavn Isstadion – heriblandt undertegnede – da Chappy valgte at satse hele butikken og trykkede til direkte på puckdroppet. Den gik altså hele vejen, og det blev samtidig til den første sejr over Aab nogensinde.

Nå, det er historie. Lørdag aften er White Hawks så i Rungsted for at møde Seier Capitals forsvarende mestre. Høgene indtager jo i øjeblikket Metal Ligaens førsteplads, og den har man en god chance for at forsvare mod et Rungsted-hold, der i ugens løb har været i ilden i Champions Hockey League og må formodes stadig at være mærket af dette. Skadessituationen hos høgene har været et problem på det seneste, og den eneste, man med rimelighed kan forvente at få retur på holdet, må være Nikolaj Krag. Om han spiller, ved vi først i morgen.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks spilles lørdag klokken 19.00. Du får fyldigt referat her på sitet umiddelbart efter kampen.


White Hawks slider sig til sejr i Rungsted Video: Aleksi Halme