En formidabel fight af White Hawks spillerne, gjorde at holdet her til aften tog tre flotte point mod de forsvarende danske mestre på udebane.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

White Hawks tilbageerobrede her til aften førstepladsen i Metal Ligaen, da det blev til en flot 3-2 sejr over de danske mestre fra Rungsted. Ikke blot vigtige point i stillingen, men også i forhold til Final 4, hvor White Hawks på nuværende tidspunkt ligger godt i svinget.

Høgene startede godt ud i aftenens kamp, godt bakket op af en lille skare af White Hawks fans, der havde taget turen til det nordlige Sjælland. Ikke de store chancer, men godt og solidt spil både i forsvars og midt zonen. Räsänen havde et par slagskud som ikke voldte Kolppanen de store problemer i Rungsted buret.

I den anden ende havde Mathias Seldrup heller ikke travlt. Først efter 15 minutter kom den første store Rungsted mulighed, og høgenes ankermand var sikkerheden selv når han blev prøvet af.

Derfor 0-0 efter de første 20 minutter i skøjtehallen i Hørsholm.

Anden periode blev indledt med en kæmpe Marcus Olsson chance for hjemmeholdet. Den tidligere White Hawks profil misbrugte dog på det skammeligste.

Herefter fik høgene skubbet spillet længere frem på isen, og flere minutter i træk var der optræk til et mål. Ulander, Galoha og McNeill havde gode muligheder mod Kolppanen, men desværre gav det ikke udbytte på måltavlen i Hørsholm.

Med små fire minutter igen af perioden, bragte Rungsted sig foran med 1-0. Stort klumpspil nede ved Mathias Seldrup, og pucken sejlede ind bag høge-keeperen. Det var utrolig svært at se hvad der skete, men efter lidt video-gennemgang, blev målet anerkendt. Tydeligt var det dog, at der lå en spiller oven på Seldrup, der gjorde at han ikke kunne rokke sig ud af stedet.  Det var træner Pasanen ikke tilfreds med, og udbad sig en forklaring fra dommerne. Det stod dog ikke til diskussion at ændre kendelsen, og hjemmeholdet i spidsen af det tætte opgør.

White Hawks fik chancen i powerplay mod slutningen af perioden, og her ramte Piroutek plet, da han lidt heldigt fik pucken med sig efter en svag pasning først. Skiven endte dog igen hos Piroutek, og så var han sikkerheden selv.

Derfor 1-1 efter 40 minutter.

Kort inde i tredje periode var det Hampus Gustafsson der med sin anden scoring bragte hjemmeholdet foran. Her blev White Hawks alt for passive, og gav Rungsted spilleren alt for meget plads. 2-1 til Rungsted, og så var det op af bakke for vendelboerne.

Men de rejste sig på fornemste vis, de hvide høge. Efter seks minutter var det Aleksii Halme der i overtal gjorde det til 2-2. Finnen tog chancen udefra, og Lucas Andersen tog udsynet hos Kolppanen, og så var der udlignet.

Og som om det ikke skulle være nok, så tog White Hawks alle tre point, da Oliver Anker med små fire minutter igen, udnyttede en flot pasning fra Piroutek bag mål. Oliver Anker var sikkerheden selv, og bragte de medrejsende supportere i jubel-ekstase. 2-3 på måltavlen i Bitcoin Arena.

Rungsted tog tidligt keeperen ud, men de blev aldrig rigtig farlige til sidst, og høgene kunne stemple yderligere tre point ind i stillingen i Metal Ligaen.