Flot comeback i tredje periode rakte desværre ikke for vendelboerne.

Kvartfinale 5

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 3-2 (2-0,0-0,1-2)

Trods fremragende opbakning fra et stort antal White Hawks fans, og et flot comeback i tredje periode, lykkedes det ikke White Hawks at vinde den femte kvartfinale. Derfor 3-2 til Herning i kampe, inden et nyt slag tirsdag aften.

Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden, og scorede to mål inden haluret havde rundet seks minutter. White Hawks gjorde det svært for sig selv, med en udvisning til Jesper Dahlroth efter små tre minutter. Dommerne var ude og se video, for at se om det skulle være en badebillet til svenskeren, men de holdt sig til to minutter efter videokig.

Herning fik stillet godt powerplay op, og da Perlini sendte et riv på stolpen, var Humaloja over returen, hvor han hårdt presset af Rasmus Søndergaard, fik sendt pucken ind over stregen.

White Hawks træner Pelle Hånberg tog en Challenge på Herning scoringen, da høgenes boks var overbeviste om, at der var offside i opspillet til målet. Det så angiveligt også sådan ud, og dommerne måtte igen ud og tjekke Ipad. Det tog rigtig længe at finde de rigtige billeder, og fandt de dem overhovedet? Det var i hvert fald tydeligt, at dommerne diskuterede om målet skulle godkendes eller ej, men til slut tog hoveddommer Jens Christian Gregersen beslutningen og pegede på midten. Når vi har Challenge indført i dansk ishockey, så skal vi også kunne give dommerne de bedste betingelser for at træffe de rigtige beslutninger. Det kan man godt have sin tvivl om var tilfældet i eftermiddag i KVIK Hockey Arena….

Derfor nyt White Hawks undertal, og det skulle midtjyderne kun bruge 33 sekunder på at udbygge føringen. Perlini stod klar foran kassen til at styre Mathias From afslutningen ind bag Galansky. 2-0 til Herning, og vi havde kun spillet 5:31.

Svært var det for White Hawks i første periode, men man fik dog i enkelte glimt vist sig frem i offensiven. Suistio havde et fornuftigt forsøg, og Christopher Frederiksen var lige ved og næsten mod slutningen af perioden.

Et powerplay kunne White Hawks desværre ikke udnytte, og det var svært på Heden i de første tyve minutter i eftermiddag.

I anden periode kunne høgene i flere situationer få lagt pucken op i Herning zonen i længere tid af gangen, men det blev en periode uden scoringer. Igen i dag var der gode aktioner af unge Mads Klyvø, og i store dele af kampen stod høgenes defensiv også så godt som vi har set det den seneste tid.

I begyndelsen af tredje periode fik Herning bragt sig foran 3-0. Mads Christensen blev målscorer bag Galansky, og mange troede at kampen var afgjort.

Men White Hawks viste rigtig god moral, og Daniel Trkulja kunne med 17 minutter tilbage reducere til 3-1. Det gav troen tilbage til vendelboerne, der lagde flere pucke mod Carruth i Herning buret. Med 11 minutter igen kunne Aleksi Halme reducere yderligere, da han blev spillet op af Frederiksen og Trkulja.

I det døende minut skøjtede Galansky ud af buret, men trods ganske fint spil i Herning zonen, kom chancen, der kunne give udligningen, der aldrig. Derfor blev det lige ved og næsten for høgene, der dog tager fra Herning med optimismen i behold.

Herning har matchbold på tirsdag i Frederikshavn, men kan Nordjyske Bank Arena vise sig fra samme side som i fredags, så venter der Blue Fox spillerne en hed velkomst, hvor intet er givet på forhånd.

Der er endnu ikke kommet et starttidspunkt på kampen, men så snart vi har det, så offentliggør vi det naturligvis på vores platforme.

Rundt om 5. kvartfinale HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Frhavn-Herning