Femte kvartfinale blev spillet i går i KVIK Hockey Arena. Det er muligt White Hawks var på udebane, men på lægterne lød det mere som om de var på hjemmebane. White Hawks-fansene vandt i hvert fald kampen om tribunen, godt hjulpet på vej af to familier fra det nordjyske. Kom med rundt om kampen, hvor der også er en let spotlight på seriens imports.

White Hawks samler familien om ishockeyen

I en serie, der af mange var spået til at være den mest åbenlyse af de fire kvartfinaler resultatmæssigt, har White Hawks ganske enkelt modbevist samtlige eksperter og har presset en sjette kvartfinale ud af Herning. Netop derfor kørte bussen med 40 forventningsfulde White Hawks ud fra Frederikshavn med direkte kurs mod KVIK Hockey Arena. Med i bussen var igen Aksel Møller Madsen – med tromme – samt selvfølgelig hans forældre, der stolt kunne fortælle, at Aksel faktisk var med til sin første ishockeykamp som bare tre-årig. Det foregik i en bekvemmelig bæresele hos mor, og måske det forklarer, hvorfor den lille Aksel allerede har rytmen fra White Hawks velkendte sange i blodet. Hele familien Møller Madsen er fast inventar på lægterne når White Hawks spiller og det har de været i mere end otte år. De nyder, at White Hawks samler familien om ishockeyen og det fylder rigtig meget i hverdagen. Aksel har i øvrigt fødselsdag d.4.4. og hans største ønske er, at White Hawks vinder DM-guld.

En anden familie, der også var med i bussen til Herning, var familien Erichsen fra Gandrup. Her havde 16-årige Isabel og farmand Frank booket plads. Isabel arbejder til daglig i Føtex og skal på HHX til august. Frank arbejder til daglig på Politigården i Aalborg i Teknisk Serviceafdeling. Isabel husker tydeligt hendes første ishockeykamp, som var White Hawks mod Aalborg Pirates… og White Hawks vandt! Frank må betegnes som lidt af en hardcore fan, da hans første kamp var tilbage i 1986. Det var faktisk imod… Herning, der dengang hed Herning I.K. Den endte i øvrigt 4-4. Selvom far og datter har mere bopælsmæssig tilknytning til Aalborg, er de slet ikke i tvivl om, hvem de holder med. Det er White Hawks, hvilket deres påklædning også antydede. De var iført White Hawks trøjer og med tørklæder på som en selvfølge.

Fokus på imports - og hvor kommer de fra?

Både Herning og White Hawks kan bryste sig af at have nogle af de bedste danske spillere på holdkortet. Bau, From og Morten Poulsen hos Herning, og Christopher Frederiksen, Thomas Søndergaard og Jesper Jensen hos Frederikshavn. Men begge holds udlændinge har også været markante i grundspillet og nu også slutspillet.

Blue Fox tæller 11 imports og kommer fra 6 forskellige nationer. Heriblandt England, Canada og Letland. White Hawks har 8 imports og kommer fra 5 forskellige nationer. Heriblandt Schweiz, Sverige og Rusland. Læg dertil svensk og finsk Head Coach.

Indbyrdes på udlændingesiden er det to White Hawks spillere, der ligger side om side, som top pointmagere i serien. Santeri Suistio (5 point) og Daniel Olsson-Trkulja (5 point) har nemlig foreløbig henvist grundspillets pointkonge Phil Marinaccio og Tristan Pomerleau til 3. og 4. pladsen. 

På målmandssiden fører amerikanske Mac Carruth, med en redningsprocent på 91.80 over sin kollega Galansky, der har en redningsprocent er 90.54. Men det må betegnes som uhyre lige - ligesom serien har vist sig at være, stik imod ekspertenes spådom.

*(al statistik er taget fra Metal Ligaens officielle webside


Skæbnekamp tirsdag. Kan White Hawks fremtvinge en kamp 7? White Hawks tabte knebent i Herning