Med tre scoringer på godt to minutter i tredje periode, leverede Esbjerg et flot comeback, da White Hawks var godt på vej mod tre point.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 5-4 (0-2,1-1,3-1) (0-0) (1-0)

White Hawks tog et point med hjem fra Esbjerg, hvilket man måske inden opgøret nok havde solgt opgøret for. Men et White Hawks blackout, og tre Esbjerg scoringer på godt to minutter, midtvejs i tredje periode, ødelagde fuldstændig denne tirsdag aften for vendelboerne. En 4-1 føring blev brutalt til 4-4, og den efterfølgende straffeslagskonkurrence gav bonuspointet til topholdet fra Esbjerg.

Ellers drømmestart på opgøret for White Hawks, da kaptajn Jesper Jensen allerede efter godt to minutter bragte høgene foran i det vestjyske. Hurtig spilvending, og så var kaptajnen fri i venstre side. Han kiggede sig godt om efter et par kædekammerater, men valgte til sidst at smide skiven ind bag Thomas Lillie. Herlig detalje, og lige den start Jari Pasanen og Co havde håbet på.

Det var ikke meget vi så til Esbjerg i første periode, når vi tæller farlige chancer. Pokalskuffelsen fra lørdag aften var ikke helt væk i kroppen på vestjyderne, og flere gange trevlede White Hawks spillerne de gules angreb op. Det var aldrig rigtig nærgående ved Filip Larsson i høge-buret i de første tyve minutter.

Esbjerg havde pucken mest, akkurat som forventet, og høgene var indstillet på at det skulle gå hurtigt den anden vej, når de erobrede pucken. Det gav nogle hurtige spilvendinger, og flere gange var det lige ved og næsten med den afgørende pasning.

Bedst som man sad og var klar til en et-måls føring til White Hawks ved pausen, var der genialiteter af Christopher Frederiksen, da han med en millimeter præcis pasning fandt Sebastian Brinkman ved blue-line. Alene igennem mod Lillie, svigtede den gode Brinkman ikke, og så kunne 0-2 scoringen annonceres i den tomme Granly Hockey Arena.

Ganske god åbning på anden periode også af Frederikshavn, hvor holdet flere gange havde held af at holde et pres i Esbjerg zonen. En enkelt gang brændte det for alvor på, efter et gevaldigt klumpspil foran Thomas Lillie. Desværre blev pucken ikke slået den rigtige vej ind i netmaskerne.

Esbjerg fik mere fat, som i første periode, og veteran Hjulmand testede i to omgange Filip Larsson. Den svenske keeper var dog ikke sådan at overliste. Efter godt seks minutter tog Mikkel Bertelsen aftenens første udvisning i opgøret, og her lykkedes det pokalfinalisterne at reducere til 1-2. Det lignede ikke noget i begyndelsen, men et par hurtige pasninger fik sendt White Hawks boksen ud af kontrol, og så kunne Corcoran reducere for vestjyderne.

Billedet lignede meget første periode, men White Hawks virkede hele tiden i forholdsvis god kontrol. Sådan så det i hvert fald ud, og med små to minutter igen var Mathias Mølgaard i en friløber mod Lillie. Desværre trak Esbjerg keeperen det længste strå i den duel, men de gule måtte efterfølgende i undertal, da Mølgaard blev forstyrret ureglementeret i opløbet til friløberen.

Høgenes andet powerplay i kampen, og det var der bid i. Godt spil rundt, og så var der kasse. Gorm Topholt blev noteret 1-3 scoringen, som angiveligt lignede et drop fra Esbjerg ankermanden. Det med blot 42 sekunder tilbage af perioden, hvilket lunede at tage med ned i omklædningsrummet.

Ny drømmestart på tredje periode, da Jesper Jensen bragte høgene på 1-4. Samme spilkoncept som den første scoring, og kaptajnen med en fremragende afslutning, som Lillie ikke så skyggen af. Han var i særklasse i aften Jesper Jensen, med masser af lækre pasninger, rolig på pucken, og ikke mindst målfarlig.

Kort efter scoringen en grim tackling i banden mod Thomas Søndergaard. Mikkel Rask Nielsen slap med to plus 10 minutter for den aktion, hvilket nok var i underkanten. Gorm Topholt røg med i straffeboksen for at hævne overfaldet, så det overtal blev desværre ikke til noget, hvor vi for alvor kunne have lukket kampen.

Herfra gik det desværre ned af bakke for høgene. En tendens vi desværre har set før i tredje periode i den her sæson, og en relativ sikker sejr blev pludselig forvandlet til et mareridt på ganske kort tid.

Esbjergs nyerhvervelse fra Odense, Shawn O´Donnell, kunne med 11 minutter igen notere sig sin første Esbjerg scoring i Metal Ligaen. Han var over en retur fra Fillip Larsson, og så var der fornyet spænding i opgøret.

Den spænding blev ikke mindre med små 10 minutter igen. White Hawks bakkede lidt for meget, og pludselig stod Andreas Grundtvig fri foran mål, og kunne relativt sikkert gøre det til 3-4. Av for den, og det blev værre kort efter. Her var O´Donnell igen på pletten og udlignede til 4-4. Fuldstændig åbent hus i de bagerste rækker, hvor koncentrationen i den grad svigtede.

Med 10 sekunder igen var Esbjerg så tæt på sejren som man kunne komme. Pucken blev reddet på stregen, da den var ved at kravle ind i White Hawks målet. Derfor skulle der overtid og straffeslag til at få afgjort opgøret i Vestjylland.

Her var hjemmeholdet dygtigst, da de scorede på to straffeslag, og White Hawks misbrugte alle tre. Dermed kun et point til vendelboerne i bussen hjem, hvilket er en bitter pille at sluge, når man næsten midtvejs i tredje periode var på vej mod tre sikre point.

Kan White Hawks finde sejrssporet? STREAM: Esbjerg Energy-Frederikshavn WH