Det er en ond stime, Frederikshavn White Hawks er inde i i øjeblikket. Høgene har lidt fem nederlag i træk, og det er faktisk den værste stime siden begyndelsen af 2019, hvor man tabte 7 på hinanden følgende kampe. Tirsdagens opgør mod Esbjerg Energy havde ellers alle ingredienser til at blive et vendepunkt. White Hawks kom forholdsvist tidligt foran, formåede at udbygge og kunne i en lang periode holde et sultent Esbjerg-hold væk fra de allerstørste chancer. Men da det ramlede, ramlede det. Foran 1-4 omtrent midtvejs i tredje periode væltede målene pludselig ind, og på kun 2 minutter og en sjat vendte Esbjerg Energy billedet totalt og kom på 4-4 og vandt siden på straffeslag. For alle os, der fulgte kampen på stream, var det en svær pille at sluge. Nu troede man lige…….

Det store spørgsmål er, hvordan den slags sætter sig i et hold. Det kan gå begge veje. Man kan være ramt på selvtilliden, eller man kan rejse sig i trods. Det skal være løgn, nu skal vi vise dem. Den slags. Forhåbentlig er det den sidste tilgang, der bliver taget i anvendelse, når høgene fredag aften er i Gigantium for at møde Aalborg Pirates, for pointkontoen savner efterhånden en tilføjelse.

Man kommer ikke uden om, at White Hawks er hårdt ramt på skadessiden. Justin Shugg og Aleksandr Bumagin har været ude i mange måneder, og de er savnet. I forbindelse med Esbjerg-kampen forleden måtte høgene også undvære nyerhvervelsen Mike Hammond, og det gav nye forandringer i kæderne. Der er i skrivende stund ikke oplysninger om, hvorvidt nogen af de nævnte kan være med mod Aalborg Pirates fredag aften. Men det står ret klart, at de ville passe fint ind på holdet.

Aalborg Pirates er normalt en svær modstander at stå overfor. Det bliver uden tvivl også tilfældet fredag aften. Men som frederikshavner noterer man sig, at Pirates heller ikke får det til at køre på skinner i øjeblikket, og så skal man ikke glemme, at høgene kom bedst ud af de to seneste indbyrdes møder. Det blev som bekendt til en sejr hjemme i Nordjyske Bank Arena, og man hentede i back-to-back-opgøret dagen efter et enkelt point. Så det er absolut inden for rækkevidde, at White Hawks får noget med hjem fra Aalborg. Men det kræver en anden tilgang til det defensive spil. Det må man være ærlig at sige.

Du kan desværre ikke se kampen på stream. TV2 sender et opgør fra Metal Ligaen, og når det sker, er der lukket for stream af de øvrige kampe. Til gengæld har vi sendt kernen af White Hawks´ web team til Aalborg, og derfor får du løbende live-opdateringer på Facebook. Du kan desuden læse et fyldigt referat fra kampen her på sitet.

Fremragende udebanesejr til White Hawks White Hawks tabte sejren på gulvet i tredje periode