Først i tredje periode kom høgene lidt i gang, og man havde det generelt svært mod et stærkt Herning mandskab

Træningskamp Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 2-7 (0-4,0-1,2-2)

Der var ikke tvivl om udfaldet i sæsonens første kamp i Nordjyske Bank Arena. Hjemmeholdets og deres fans kunne dog trøste sig med det blot var en træningskamp, for det var ikke alverden med højdepunkter de hvide høge kunne diske op med. Hertil var Herning bare langt bedre, og vandt fuldt fortjent i Vendsyssel.

Herning satte allerede tingene på plads efter første periode, hvor de med koncentreret spil, fik scoret hele fire gange. De udspillede stort set White Hawks, der i Galansky havde en mand der faktisk hev flere rigtig fine redninger ud af ærmet.

Han var dog prisgivet ved alle fire Herning mål, som blev scoret af fire forskellige spillere. Brett Thompson åbnede ballet i Nordjyske Bank Arena med et herligt riv, inden det de sidste fem minutter gik helt galt for høgene. Først scorede Magnus Carlsen til 2-0 i powerplay, og siden kaptajn Poulsen og Victor Cubars med hver deres scoring til 4-0.

Træner Pelle Hånberg lignede en tilfreds træner der gik til omklædningsrummet efter 20 minutter, alt i mens der ikke var meget at klappe i hænderne over i White Hawks lejren, der på det nærmeste var statister i første periode.

White Hawks fik til dels stoppet blødningen i anden periode, hvor de indledte de første 10 minutter med at være i undertal tre gange. Alle gange holdt de stand, men det var ikke meget de var på besøg i Herning enden rent offensivt.

Herning spillede i højt tempo, og de fleste pasninger sad som de skulle. De ligner nogle der bare vil det i år, og med tre minutter tilbage af perioden kunne Petter Hansson gøre det til 5-0. Det kunne de bruge blandt de 11 medrejsende Blue Fox fans.

De fik mere at glæde sig over inden der var spillet tre minutter af tredje periode. Her gik Herning fra 0-5 til 0-7. Magnus Carlsen og Philip Riisberg fik sendt pucken ind bag en prisgivet Galansky.

Kort efter scoringen måtte svenske Jakob Stridsberg til tælling. Det så ikke godt ud, da han blev ramt i hovedet, og dommerne skulle ud og tjekke situationen på video. Men efter kigget på video, blev de enige om ikke at give udvisning til Lukas Bang, der ellers pænt sad i straffeboksen og ventede på sin straf.

Den manglende straf så ud til at tænde en ild i vendelboerne, der begyndte at bide lidt fra sig. Robin Johansson sendte et fremragende hug mod mål, og den sejlede ind i netmaskerne til 1-7. Endelig lidt at glæde sig over for høgene.

Carl Winding røg også til tælling for rævene, og det gav kortvarigt et lille håndgemæng mellem flere spillere. Her skulle dommerne ikke ud og se video, og det bragte sindene i kog i Herning lejren. Det kastede dog fire udvisninger af sig grundet slagsmålet.

Svenske Robin Johansson fik også reduceret til 2-7, da han blev spillet fri mod Herning målet, og flot sendte den ind mellem benene på Carruth.

Mere skete der ikke i en kamp, hvor hjemmeholdet først fandt aggressiviteten frem, da de følte sig bortdømt efter Jakob Stridsberg røg til tælling. Det er den ild man skal spille med hele tiden, hvis man skal gøre sig nogle forhåbninger om at bide skeer med et meget stærkt Herning mandskab i denne sæson.

DIREKTE PÅ METALLIGAEN.TV - HELE MEDIA DAY sendes live White Hawks møder Herning Blue Fox i første træningskamp på egen is