Heller ikke i aften lykkedes det White Hawks at få point. Mandskabet fra Vojens tog sejren, og viste ikke tegn på tømmermænd efter festlighederne lørdag aften.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 5-2 (1-1,2-0,2-1)

Der kom desværre ikke point med hjem fra Sønderjylland denne onsdag aften, da Metal Final4 vinderne fra weekenden fortsatte hvor de slap. Anders Førsters tropper spiller med stor selvtillid for tiden, og har ikke tabt i januar måned. Det var også en fortjent sejr, hvor de defensive problemer fortsatte for White Hawks, da man igen gav for lette mål væk.

Ganske afvekslende første tyve minutter, måske endda med lidt mere offensivt præget fra White Hawks side. Ganske stabil periode af vendelboerne, der gik frisk til opgaven fra start. Det gav også en scoring efter små seks minutter, da to gange Johansson, Mikael og Robin, tog på togt mod Tobias Vilykkes mål. Presset af spillere fra hjemmeholdet, lykkedes det i fællesskab de to svenskere at få pucken sendt over stregen. Dommerne skulle dog ud og kigge video, men der var ingen tvivl, pucken var danset forbi linjen, og føring til høgene. Robin Johansson blev i første omgang krediteret scoringen.

Desværre holdt føringen kun 43 sekunder. White Hawks defensiven tog sig en blunder og kiggede ishockey, og så var det to svenskere for hjemmeholdet der i fællesskab kunne udligne til 1-1. Gustav Nielsen blev assisteret af kaptajn Villiam Haag, og så var der stemning i Frøs Arena.

Høgene fik chancen i powerplay godt midtvejs i perioden, men trods enkelte skud, var det ikke farligt. Christopher Frederiksen havde en god mulighed mod slutningen af perioden, men unge Vilykke i Vojens buret fik afværget med skulderen.

I anden periode tog SønderjyskE for alvor greb om kampen, og producerede en hel del flere chancer end i første periode. Det var sporadisk hvad høgene kom frem til, men især Frederiksen og Winder havde et par muligheder mod den unge SønderjyskE keeper. Men det var alt for få gange den unge keeper blev testet i den midterste periode.

Hjemmeholdet fik to hurtige mål godt midtvejs i anden periode. William Boysen og Gabriel Desjardins udplacerede begge Galansky. Igen lod høgene to mål gå ind lige efter hinanden, og det skal simpelthen barberes væk, at man hænger med hovedet nede i isen når modstanderen scorer.

I de sidste sekunder af perioden havde White Hawks et par gode muligheder, hvor der også var trafik inde foran mål. Det må uden tvivl være taktikken til tredje periode, der skal skydes noget mere, og at arbejdsbetingelserne for Vilykke skal gøres sværere.

Hjemmeholdet startede også bedst i tredje periode, og det blev til flere chancer, hvor Galansky måtte op med et par store redninger. Høgene levede på kontra, og en enkelt af dem gav pote. Mikkel Bertelsen var sikkerheden selv, og reducerede for høgene.

Nyt håb, men det blev desværre afløst af en udvisning til Johannes Borup Olsen. Det udnyttede de lyseblå, da Desjardins stod forbavsende fri foran mål, og sikkert kunne udnytte en retur fra Galansky. 4-2 til sønderjyderne.

Med tre minutter igen tog Patric Wener keeper Galansky ud af kassen i en sidste satsning. Det lykkedes ikke, og i stedet kunne Schmidt-Svejstrup endelig afgøre kampen med scoring i det tomme bur.

Nu venter der to vigtige kampe i den kommende weekend. Fredag i Rødovre, og søndag hjemme mod Herlev. Det spidser til!!

Så holder vi vejret: White Hawks i direkte duel med Rødovre om den sidste slutspilsplads. EM finale flytter White Hawks kamp en time