Frederikshavn White Hawks har forhåbentligt nydt godt af 7 dages pause fra kampe i Metal Ligaen, for ugen byder på et hårdt program med yderst vigtige kampe.

Der sker bemærkelsesværdige ting ude omkring i Hockeydanmark. Aalborg Pirates´ danske mestre har dags dato sagt farvel til deres træner, Garth Murray. Overraskende for de fleste vel, for Aalborg er forsvarende dobbelt-mestre og ligger i øjeblikket på Metal Ligaens suveræne førsteplads. Frederikshavn White Hawks befinder sig i den modsatte ende af tabellen og har helt andre prioriteter. Det handler om at få point på kontoen, og det får man en ny mulighed for at gøre, når man onsdag aften tager til Vojens for at møde de nykårede pokalmestre fra SønderjyskE.

Anders Førster – coach hos SønderjyskE – har overtaget styringen af det sydligste Jyllands hockeyflagskib efter Mario Simioni, og det har han gjort godt. Inden Final 4, som altså fandt sted i weekenden, og som White Hawks for tredje år i træk ikke var en del af, viste SønderjyskE sig frem som det mest formstærke i ligaen. Den form tog de med til Gigantium, og SønderjyskE illustrerede på alle måder, at man var weekendens bedste hold. Finalesejren på hele 7-0 over Rungsted Seier Capital, som ellers havde besejret hjemmebanefavoritten Aalborg Pirates i semifinalen, var overbevisende og fortjent. Så det er et momentumhold med selvtillid og hockeyevnerne skarptslebne, White Hawks står overfor tirsdag aften.

White Hawks har 11 kampe tilbage af denne sæsons grundspil, og de bliver nervepirrende alle sammen. Fighten med Rødovre Mighty Bulls om den sidste slutspilsplads tager til, og forude venter to kampe mod københavnerne, som kan blive definerende for hele sæsonen. Den første af disse spilles allerede kommende fredag, og det er uden tvivl en kamp, som høgene har i baghovedet.

Men først skal man have overstået opgøret mod SønderjyskE, og White Hawks skal forsøge at genfinde den form, der for et stykke tid siden gav en del sejre. Den var der ikke – formen, altså – i sidste hjemmekamp mod Esbjerg. Her tabte høgene 3-6, og ikke meget fungerede i det opgør. Rasmus Søndergaard var inde på det i en samtale med Metalligaen.tv umiddelbart efter sidste fløjt. Det var ikke godt, som han kort formulerede det. Nogle positive ting tog man dog med sig, og især bemærkede de fleste, at nyindkøbet Mikael Johansson viste et fint potentiale. Johansson ligner en klar forstærkning, og med flere træningspas med sine holdkammerater i benene bliver han spændende at følge.

Og så tyder meget på, at White Hawks allerede onsdag aften bliver væsentligt forstærket i forhold til hjemmekampen mod Esbjerg. Der er stor sandsynlighed for, at Robin Johansson spiller igen efter sit kedelige uheld mod Rungsted. Coach Patric Wener kunne i hvert fald over for mig løfte sløret for, at man forventer Johanssons deltagelse snarest. Der er også forhåbninger om, at Thomas Søndergaard er på vej retur til isen efter sit lange fravær. Den rutinerede forward har været ude i flere uger, siden han fik en ubehagelig blind-side-tackling af Mathias Bau i en hjemmekamp mod Herning Blue Fox. Jacob Stridsberg har også været væk fra holdet i en tid. Også han skulle være på vej tilbage, og så begynder det at ligne noget. Heldigvis, kan man sige, for den næste tid bliver en afgørelsens tid.

Fredag spilles denne sæsons måske vigtigste kamp. Rødovre tager imod White Hawks, og så holder man virkelig vejret.  Det er ikke for meget sagt, at der er tale om en skæbnekamp. Hele sæsonen, vigtig økonomi og måske ikke mindst renomméet står på spil. Meget mere om dette i torsdagens optakt til den kamp.

Og søndag har man i øvrigt hjemmekamp mod Herlev Eagle. Også et opgør, der har potentiale til at blive spændende ud over alle grænser.  Men først venter altså et møde med SønderjyskE.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks spilles onsdag klokken 19.30.


EM finale flytter White Hawks kamp en time Esbjerg for stærke - vinder fortjent 6-3