Udvisninger og forsvarskoks var atter et tema for White Hawks, der måtte se sig fortjent besejret, af et klogt spillende Esbjerghold, der i den grad kendte deres besøgstid. White Hawks var endda foran 2 gange, men formåede ikke at holde føringen og vende det til noget sejrsvilje. Man savner noget "vinderskälle" fra Høgene af, med blot 12 kampe igen af grundspillet.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 3-6 (1-0, 1-3, 1-3 

Sidst de to hold krydsede stave vandt Vestjyderne en tæt kamp, hvor White Hawks var tæt på at lave et flot comeback men endte med at tabe 4-3. Nedtællingen til grundspillets sidste kamp er startet og der resterer nu kun 12 kampe medregnet aftens kamp. Det er ikke vind eller forsvind endnu for White Hawks, men der skal gerne point på kontoen nu for at holde presset på Rødovre. Der var til aftens kamp også debut til svenske Mikael Johansson, der er ny mand i White Hawks trøjen. White Hawks var stadig uden Robin Johansson og Thomas Søndergaard. 

Esbjerg kom bedst ud fra omklædningen og et par fejlpasninger fra White Hawks kunne med lidt ”held” have foræret Esbjerg en alt for tidlig føring. Fejl, der er set alt for ofte fra White Hawks side af i denne sæson. White Hawks kom dog bedre med og puckbesiddelsen var og mere ligeligt fordelt. Den helt åbne scoringsmulighed til White Hawks, lod vente på sig. Med lidt over 11 minutter igen havde unge Christopher Holm Muldberg et godt skud, der blev rettet af. Chancen opstod efter flot hurtigt kombinationsspil af hjemmeholdet. Det lignede opskriften på at få lirket Esbjergs stærke defensiv op. Mod slutningen af perioden fik Esbjerg igen overtaget og lagde virkelig pres på White Hawks målet. Pucken strøg hele tiden forbi Galanskys mål og kun manglende skarphed og et mål ude af position forhindrede gæsterne i ikke at være foran 1-0. 1-0 til White Hawks blev så i stedet for en realitet, da Mikkel Bertelsen satte en fin pasning fra Emil Aronsson ind bag Seldrup. Ganske glimrende modsvar på en knap så godt spillet periode af Høgene. 

Anden periode var knap nok begyndt før Esbjerg svarede igen. Grayson Downing og Brandon Magee legede sig let forbi 3 White Hawks spillere, og Downing satte kronen på værket med at udplacere Galansky med en snedig baghånd op i hjørnet. 2 minutter senere måtte gæsterne så en tur i udvisningsboksen. White Hawks i Powerplay og her var der en god mulighed for at bringe sig foran igen. Den mulighed tog de i skikkelse af Måns Hansson, der omsatte et flot Powerplay spil til en scoring. Også debutpoint til Mikael Johansson, der med sin første assist i White Hawkstrøjen, var stærkt medvirkende til scoringen. Josh Winquist var dog allerede et minut efter scoringen ved at udligne igen, da han næsten helt fri foran White Hawks målet, fik staven på pucken men Galansky var på pletten med sin stav og fik afværget. Kampens anden udvisning faldt også til Esbjerg for Interference. Vendelboerne i Powerplay igen og en mulighed for at bringe sig yderligere i front. 

Denne gang havde White Hawks dog lidt sværere ved at få formationen sat op i Esbjergs zone. Ind kom de, og fik da også sendt et par kvalificerede afslutninger afsted mod Seldrup men ikke mere end det i denne omgang. Midtvejs i perioden opstod der lidt ”våbenhvile” fra begge lejre af. Begge hold skiftedes til at være på pucken uden det kom til de helt store og åbne chancer til nogen af dem. Der var også flere dueller i hjørnerne og i neutral zone. Begge hold måtte arbejde for at tilspille sig momentum. De mange stop i spillet gjorde også at flowet manglede, hvilket især bekom gæsterne godt. Om det havde indflydelse på Esbjergs udligning vides ikke med sikkerhed. Sikkert var det dog, at endnu et forsvarskoks fra hjemmeholdet var skyld i, at vestjyderne atter fik udlignet. Ganske simpelt, rundt om målet og en pasning på tværs til en helt umarkeret Andreas Grundtvig. Tyndt og ukoncentreret forsvarsspil af White Hawks. Minuttet senere blev ondt så værre, da et ”selvmål” angiveligt bragte Esbjerg i front 2-3, selvom målet skulle ses igennem af kampens hoveddommere. Målet blev tildelt Juhamatti Aaltonen. Med under 1 minut tilbage af kampen kronede Mads Falborg Iversen en helt igennem paver indsats af hjemmeholdet med en 2 minutters udvisning for Interference. Det er ikke ligefrem måden man hjælper sit hold på. 

Nede 2-3 inden tredje periode, og i undertal, var ikke lige hvad tilskuere og spillere, der holdte med White Hawks, havde drømt om inden kampen. Ikke desto mindre var det de kolde facts og White Hawks havde nu 20 minutter til at få vendt bøtten. De ca. 20 medrejsende Esbjerg fans kunne høres 2.23 inde i perioden, eftersom deres hold bragte sig på 2-4, relativt nemt. White Hawks stod i den grad skævvredet ved målet. Oddsene blev ikke bedre da Gorm Topholt måtte en tur i skammeboksen for en Slashing. Esbjerg i Powerplay. En scoring til dem – og kampen var reelt set lukket. Det var lige nøjagtig hvad de gjorde. Lyseslukkeren var Josh Winquist, der satte en returpuck op i nettaget foran en prisgivet Galansky, og lille udvandring af tilskuerne var i gang på langsiden. I tiden 45.27 fik Esbjerg deres tredje udvisning men heller ikke denne gang formåede White Hawks at profitere af overtallet. 

Med små 6 minutter igen af perioden opstod der en spøjs situation på siden af Esbjergs mål. En løs puck blev ”slået” ind mod målet og den blev rette af, og snød derved Seldrup og sejlede ind i målet. Todd Winder blev noteret for målet. En lille livline til White Hawks, der dog havde travlt. Den livline skar gæsternes Brandon Magee så godt og grundigt over, da han med lidt under 6 minutter tilbage af perioden, scorede til 3-6 på et rigtig flot trækskud, og sendte de 3 point til Esbjerg. Udvisninger har også været et tema for White Hawks gennem hele sæsonen og det var stadig et tema. Der tages ganske enkelt for mange tåbelige udvisninger. I den kategori hører den Emil Marcussen tog med 4.30 tilbage af perioden. Esbjerg igen i overtal og det handlede vel mest af alt for dem om at få høvlet nogle minutter af uret, så de kunne komme ud i bussen og hjem til Esbjerg. Kampen endte fortjent 3-6 til de gule fra sildebyen. 

Tilskuere: 1512

 


White Hawks tager hul på skæbneuge med tre kampe på seks dage. White Hawks møder Esbjerg. Mulig debut til Mikael Johansson.