Efter øretæven mod Herning Blue Fox, havde hjemmeholdet bestemt noget at bevise. Hvem bedre at gøre det imod, end ærkerivalerne fra Aalborg Pirates. Dobbelte målscorer Rasmus Lahnaviik blev matchvinder i en intens træningskamp, hvor begge hold i momenter, viste gode offensive takter

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Det var hjemmeholdets tredjesidste træningskamp mens det var Aalborg Pirates sidste. Debut til White Hawks nye import Todd Winder og gæsterne var uden Året Spiller i Metal Ligaen Julian Jakobsen.

Sidst de to hold mødte hinanden var i Gigantium. Her fik vendelboerne en ganske fin start. Det var knap så fint i aftens kamp. Der skulle gå knap 3 minutter af kampen, inden Tadeas Galansky måtte se sig passeret – og så endda mellem benene. 1-0 til Pirates. Målet blev sat ind af den nye mand ombord på Pirates skibet, Thomas Vilstrup Andersen.

Trods den tidlige føring, trådte gæsterne ikke på bremsen. De fortsatte det direkte og nærgående spil mod White Hawks kassen og Patrick Bjørkstrand var kun en knivspids fra at komme frem til en farlig tværpasning. White Hawks slap dog med skrækken. White Hawks fik arbejdet sig lidt bedre med i kampen og tilspillede sig også et par gode scoringsmuligheder.

Hjemvendte Gorm Topholt var synderen bag kampens første udvisning. White Hawks i undertal og selv om aalborgenserne fik flyttet pucken godt rundt endte Powerplayet ud i nul scoringer. Gæsterne var stadig toneangivende og satte flere gange White Hawks under pres. En udvisning til hjemmeholdet gjorde ikke vilkårene bedre, men også her holdte boksen stand. Flot arbejde og god disciplin.

Med ca fem minutter igen af perioden, som ellers havde været domineret af piraterne, dukkede Rasmus Lahnaviik op inde foran mål og satte den sikkert ind bag Georg Sørensen, der ikke havde en kinamands chance for at redde skuddet. Godt kommet tilbage i kampen, selv om det måske ikke var helt fortjent. Mod slutningen af perioden røg White Hawks ind i endnu en udvisning, men også her holdte hjemmeholdet stand. I de døende sekunder udspillede hjemmeholdet pirates-forsvaret. En fiks lille pasning til siden og Lahnaviik kunne kalde sig dobbelt målscore.

Frederikshavn kom klart bedst ud fra pausen og satte fra start af Pirates under pres. De kastede også flere gode scoringsmuligheder af sig og gæsterne halsede til tider efter vendelboernes flotte spil, hvor de virkelig fik flyttet pucken godt rundt i pirates zone. Midtvejs i perioden begyndte spillet at bølge lidt frem og tilbage med chancer i begge ender. Ærgerligt, at hjemmeholdet ikke fik større gevinst af det flotte spil. Chancerne var der, men uden scoringer. Men positivt og opløftende spil fra White Hawks af.

Med to et halvt minut igen af kampen kunne en solidt spillede Robin Johansson muligheden for at lukke kampen med et hårdt slagskud helt nede ved stolpen men en fin refleksredning af Georg holdte Pirates inde i kampen. Samme Robin Johansson har bestemt potentiale til at blive en ny publikumsyndling i Nordjyske Bank Arena i den kommende sæson. Kampen sluttede 2-1 til White Hawks. En fortjent hjemmesejr i en intens testkamp. Dobbelte målscore Rasmus Lahnaviik

 

 

 


White Hawks taber 6-3 i Herning DIREKTE PÅ METALLIGAEN.TV - HELE MEDIA DAY sendes live