Der er 12 kampe tilbage at spille for Frederikshavn White Hawks, og det spidser til. Kampen om den sidste slutspilsplads er intens, og i bestræbelserne på at nå det forjættede land, har White Hawks i dag kunnet løfte sløret for en tilføjelse til holdet. Der er tale om den 28 årige forward Mikal Johansson, som hidtil i sæsonen er tørnet ud for EHC Lustenau i Alpelgaen. Der mangler stadig noget papirarbejde, så det er fifty/fifty om Mikael Johansson  er med, når White Hawks tirsdag aften spiller hjemme mod Esbjerg.

Netop Esbjerg var også modstanderen i sidste uge. Ved den lejlighed var det Esbjerg, der kunne præsentere en ny spiller. Juhamatti Aaltonen har et fint CV, og han lavede to point mod White Hawks i sin første kamp i det vestjyske. Siden har han dog vist sig at være mere tilbageholdende, og det må han sådan set gerne være også tirsdag aften, for White Hawks er i bekneb for point. Som turneringen er skredet frem, står det klart for enhver, at det især er på hjemmebane, man skal hive noget til sig. På udebane går det bare ikke. White Hawks har spillet 17 udekampe, og man har tabt de 14.

Fredag aften gæstede Rungsted Seier Capital Nordjyske Bank Arena, og de kunne rejse fra Frederikshavn med to point. Det var ærgerligt, for undervejs førte høgene med 2-0, men Rungsted var bare for stor en mundfuld. Det meste af kampen parkerede nordsjællænderne i angrebszonen, og White Hawks havde mere end svært ved at få pucken ud af egen zone. Men den udlignende scoring kom alligevel først med omkring 10 minutter igen, og derfor havde fans af de blå/hvide al mulig grund til at være irriteret. Det hjalp heller ikke meget på humøret, at Rungsteds Malte Setkov fik alt for let spil ved sit sejrsmål. Men sådan er der så meget.

Et slag er tabt. Tirsdag er det tid til at vinde et nyt. Esbjerg bliver en ny udfordring for White Hawks. Coach Patric Wener var inden opgøret mod Rungsted bekymret for Seier Capitals offensiv, som han fandt stærk. Esbjerg kommer til Frederikshavn med forwards, der også er vant til at levere, og i den senere tid har de væltet mål ind i Metal Ligaen. Så noget tyder på, at det igen kommer til at handle om at stå stærkt i defensiven, som det hedder på sportssprog. Og så skal man kunne slå til på de kontraer, som man altid får i en kamp. Robin Johansson måtte udgå af mødet med Rungsted. Han har været på is igen, og forhåbentlig er han klar tirsdag aften.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy spilles tirsdag aften klokken 19.00.


Esbjerg for stærke - vinder fortjent 6-3 PRESSEMEDDELELSE: Ny forward til White Hawks