Der er kun ét alternativ for Frederikshavn White Hawks, når man tirsdag aften møder Herning Blue Fox: sejr. I modsat fald er der dømt sommerferie. Men frederikshavnerne vil mere.

Frederikshavn White Hawks tabte desværre kvartfinale 5, da man søndag eftermiddag var gæster i KVIK Hockey Arena, og dermed har Herning Blue Fox bragt sig foran 3-2 i serien. Men hvor de to forrige opgør på Heden er endt med ret klare Herning-sejre, så blev det tæt denne gang. Høgene var millimeter fra at trække forhåndsfavoritterne ud i forlængelse. Mod kampens slutning have Aleksi Halme eksempelvis en stor mulighed, der kunne have vendt op og ned på det hele. Nu endte det med hjemmesejr, og Blue Fox har derfor to matchbolde og slår White Hawks ud med en sejr tirsdag aften.

Men, men. White Hawks viger ikke en tomme, og frederikshavnerne har indtil nu leveret et forrygende play off. Det kan godt være, at man har det svært i Herning – og det fortæller historikken også, Herning har vundet de seneste 7 kampe hjemme mod White Hawks – men når der spilles i Nordjyske Bank Arena, så smælder det. Det har vi set i de to hidtidige opgør, hvor høgene har vundet henholdsvis 4-3 og 4-1. I begge kampe er der blevet leveret flot ishockey – af begge mandskaber i øvrigt – og tilskuerne – som der i takt med de gode resultater heldigvis er blevet flere af – har været godt underholdt. Tirsdag aften er der garanti for mere af slagsen. Underholdning, altså. White Hawks er igen sendt på gloende kul og skal vinde hjemmekampen for at holde liv i semifinaledrømmen, og det er absolut inden for skiven af det mulige. Men drama, det får vi.

Rundt omkring i Ishockeydanmark syder og bobler det. Inden de fire kvartfinaler, der blev afviklet søndag eftermiddag og aften, lignede det, at der skulle siges farvel til ét hold eller måske endda flere. Men sådan skulle det slet ikke gå. Resultaterne var med de mest truede hold – læs Rungsted, Odense og SønderjyskE – og derfor går alle serier i mindst 6 kampe. Det giver fuldt program tirsdag aften, og for alle os, der holder af ishockeysporten er det et ønskescenario. Man sidder næsten og tænker: ”Tak tak, øs ikke mere op til mig”.

Men selv om alle hold altså er i ilden og stadig lever i håbet om avancement, så tales der rundt omkring om Frederikshavn White Hawks´ kvartfinaleserie mod Herning som noget særligt. Jeg var i Aalborg i går for at kommentere det, som alle troede var den sidste kamp mellem Pirates og Rungsted Seier Capital. Det var det så slet ikke, men på tilskuerpladserne og også blandt folk tæt på Pirates var der næsegrus beundring over det, som White Hawks har præsteret indtil nu. Vel hjemme kunne jeg læne mig tilbage i sofaen og se Odense mod Herlev og fra den kamp høre, at både kommentator Jimmy Bøjgaard og ekspert Michael Eskesen var inde på noget af det samme. White Hawks er måske den største overraskelse i play off indtil nu, og man bøjer sig i støvet for indsatsen.

Enough said. Når klokken runder 19.00 tirsdag aften er det the moment of truth. Det er vind eller forsvind. White Hawks kan med en sejr tvinge en følelsesladet, nervebetonet og uhyggeligt spændende kamp 7 i spil. Hvor i øvrigt – med sportens værste kliché – alt kan ske. Det vil der være noget magisk over, og hold da op for en afslutning på serien, det vil give. Men skal alt dette i spil, så SKAL White Hawks vinde tirsdag aften.

Jeg ER begyndt at glæde mig. Pelle Hånberg sætter sit hold maksimalt forberedt op, og så krydser man alt for, at suverænt spillende Christopher Frederiksen, rutinerede Daniel Trkulja, effektive Aleksi Halme, uovervindelige Galansky, alle de unge høge og ikke mindst publikum – den syvende mand på isen – kan bære sejren hjem. What a night it might be.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox spilles tirsdag aften klokken 19.00.


PRESSEMEDDELELSE: Brødrene Søndergaard fortsætter i hvidt Rundt om 5. kvartfinale